Acht prachtige geslaagde teams. Van harte gefeliciteerd!

17-01-2019

Acht cursisten behaalden onlangs samen met hun hond het afsluitende examen van de opleiding teamcoaching. Daarmee verwierven zij het certificaat assistentiehond, conform de richtlijnen van de ADI, de wereldwijde organisatie van opleiders van assistentiehonden. 

'Wij zijn echt een hecht team.' Dat klonk meerdere keren uit de mond van cursisten. Zij vertelden in hun dankwoord hoe zij met hun instructeur intensief gewerkt hebben aan de band met hun assistentiehond. Een band die voortdurend steviger werd waardoor de hond steeds meer en beter kon gaan assisteren.

Zelfstandigheid en plezier terug
Talloze voorbeelden passeerden de revue. Hoe de assistentiehond in opleiding schoorvoetend leerde boodschappen te doen maar uiteindelijk zonder problemen zelfs uit de koelkasten van de supermarkt pakken gehakt en emmers kwark keurig in het winkelwagentje en op de lopende band van de kassa wist te plaatsen. Of de assistentiehond die meegaat naar het ziekenhuis en voor rust zorgt als zijn jonge baasje weer geopereerd moet worden. De assistentiehond die ervoor zorgt dat een veteraan die ptss heeft opgelopen in oorlogsgebieden, er weer voor zijn kinderen en vrouw kan zijn, die woede-aanvallen weet te kanaliseren en te voorkomen. De assistentiehond die signaleert als bepaalde waarden in het lichaam van haar baasje verstoord dreigen te geraken. De assistentiehond die helpt de was te doen. En vele andere voorbeelden.
Een cursist verwoordde het treffend: 'Dankzij mijn assistentiehond heb ik mijn zelfstandigheid en het plezier in mijn leven terug.'

De Hond Kan De Was Doen
De problematiek van het bekostigen van een assistentiehond kwam ook naar voren. Ondanks de ervaren effectiviteit van assistentiehonden en vermindering van zorgkosten, is bekostiging lang niet voor iedereen weggelegd. Overigens gaan steeds meer gemeenten de waarde van assistentiehonden inzien. Een instructeur vertelde hoe zijn Belgische cursist de gehele opleiding via allerlei sponsor- en media-acties bekostigd heeft weten te krijgen. Twee cursisten ontvingen een bijdrage van Stichting De Hond Kan De Was Doen, de stichting met wie Bultersmekke Assistancedogs nauw samenwerkt. Ook om die reden was het mooi dat vertegenwoordigers van de Stichting in Kerkwijk aanwezig waren.

Foto
Vlnr: Bruno Steinfort en Kane; Deborah Wouters en Loulou; instructeur Joop Mekke; Helen Willems en Mats, instructeur René Stubenitskij; instructeur Miriam Beckers; Iris van der Sluis en Pippin; instructeur Anoesjka Dinnessen; Anne Binnendijk en Remus; instructeur Ronald van Kampen; Sjonnie Bleeker en Bono; Ferre Putman, Ferre's moeder Saskia en Beer; instructeur Erika Bulters; niet op de foto: Bastiaan van der Leek en Yuki.

Foto: Yvonne Mol

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen