Over ons - Accreditatie


Met onderstaande heeft BMA een structurele samenwerkingsrelatie.

st ehkdwd

Stichting De Hond Kan De Was Doen

De Stichting werft gelden voor de bekostiging van de opleiding van assistentiehonden. Dat is hard nodig. Slechts weinig mensen krijgen daarvoor een vergoeding van de zorgverzekeraar. Naar schatting maakt maar liefst 90% van de mensen die een assistentiehond willen, geen kans op een vergoeding. De Hond Kan de Was Doen maakte de afgelopen jaren de opleiding van tientallen assistentiehonden financieel mogelijk.

Geld effectief besteden

Voorzitter van de Stichting, Philip Korff de Gidts:
‘Het is natuurlijk belangrijk veel middelen bijeen te brengen. Maar net zo belangrijk is het om de toevertrouwde middelen effectief te besteden. Wij hebben in BMA een partij gevonden die de opleiding van assistentiehonden hoogwaardig en relatief goedkoop verzorgt door de trainingen bij de deelnemers thuis te geven. Dat is niet alleen kostenefficiënt, deze manier gaat ook nog eens uit van de kracht van mensen zelf. Daarom heeft onze Stichting besloten om een nauwe samenwerking met BMA aan te gaan.

Erika Bulters, mede-oprichter van BMA: ‘Wij zijn bijzonder verheugd dat De Hond Kan De Was Doen zich zo duidelijk in onze werkwijze herkent. En die herkenning is wederzijds. Het helpt enorm om mensen een financiële steun in de rug te geven. Dat kan net het duwtje zijn voor mensen die vaak sociaal in een isolement verkeren. Wij verwachten dat deze samenwerking veel  extra assistentiehonden zal opleveren’.

https://www.dehondkandewasdoen.nl


hvh horizontaal transparant

 Stichting Hulp voor Helden

Stichting Hulp voor Helden zet zich al bijna 150 jaar in voor het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Daarbij vragen vraagt de stichting aandacht, erkenning en waardering voor alle mannen en vrouwen die zich dagelijks inzetten voor onze gemeenschappelijke vrijheid, vrede en veiligheid. Zo ook voor veteranen die tijdens hun militaire loopbaan of uitzending, PTSS hebben opgelopen. Voor de realisatie van hun projecten is Hulp voor Helden afhankelijk van donaties.

Pilot in 2022

Hulp voor Helden wil veteranen met PTSS financieel ondersteunen om zelf de eigen hond op te leiden tot een internationaal gecertificeerde assistentiehond. Daarvoor is de stichting een samenwerking aangegaan met BMA.

Door middel van een pilot wil de stichting in 2022 drie veteranen deze mogelijkheid bieden. Afhankelijk van het verloop van de in 2022 gestarte samenwerking volgen meer veteranen in de komende jaren. Dit naast de al langer bestaande samenwerking van de stichting met Hulphond Nederland die eveneens assistentiehonden opleidt voor veteranen.

https://www.hulpvoorhelden.nl/