Ervaringsverhaal: Dorothé en Tibbe

23-05-2024

Bij de kennismaking met Dorothé huppelde een prachtige pup op instructeur Carine af. Thatcher een rottweilerpup, waar het opleidingstraject mee werd gestart. Helaas bleef Thatcher volhardend bijten in de handen en armen van Dorothé.

Na onderzoek bleek dat ze ernstige fysieke klachten had in de rug, die haar gedrag verklaarden. Hierdoor kon Thatcher helaas het traject niet voortzetten. Natuurlijk ontzettend verdrietig, maar voor Thatcher de juiste keuze.

Geduld
Dorothé vond Tibbe, een labradoodle van één jaar. Tibbe was een lieverd, maar moest nog veel leren. Dorothé wist Tibbe met veel liefde en geduld op te leiden naar een heerlijke assistentiehond. Tibbe bleek de perfecte match voor Dorothé. Hij leerde apporteren, duwen en trekken. Dorohté leerde beetje bij beetje ook de signalen van Tibbe herkennen. En die signalen werden voor haar steeds duidelijker, waardoor ze er beter naar ging luisteren.

Samenwerking
Als Dorothé verdrietig is, komt Tibbe bij haar en gaat op haar liggen. Hij bewaakt haar grenzen door te gaan blaffen en ook spanning bij haar geeft hij op die manier aan. Hij heeft leuke humor, waardoor ze veel lol hebben samen. Tibbe voorkomt herbelevingen, dissociaties, automutilatie, pijn, vermoeidheid, angst, verdriet en opnames. De weg van Dorothé en Tibbe is van overleven naar energie overhouden om leuke dingen te doen. Dorothé is beter voor zichzelf gaan zorgen door gezond te eten. Door Tibbe heeft Dorothé veiligheid op een andere manier leren voelen. Geen veiligheid door het uiterlijk van een hond, maar door samenwerking, sturing en focus.

Afscheid
Dorothé kan aan de toekomst denken, waarin ze vooral met dieren wil werken. Nu vangt ze konijnen en cavia’s op die het moeilijk hebben. Ze is bezig met haar rijbewijs en helpt mee in de boomgaard van haar ouders. Dorothé is een enorme doorzetter. En haar instructeur is ontzettend trots op haar. 'Ik ben blij dat ik dit samen met haar heb mogen doen. Thatcher heeft afgelopen jaren een fantastisch leven op een groot stuk grond gehad, samen met Dorothé, Tibbe en haar ouders. Helaas gaat het niet goed met haar en er zal binnenkort afscheid genomen moeten worden', aldus Carine.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen