Ervaringsverhaal: Dimitri en Max

06-06-2024

Aan het begin van het traject viel de band tussen Max en Dimitri direct al op. Max had toen al een en al oog voor Dimitri. Buiten gingen ze allebei direct scannen. Dimitri wilde liever dat Max buiten minder omgevingsgericht was.

Dankzij diverse oefeningen is gezorgd dat Max zich steeds meer op Dimitri richtte. Mooi hoe Dimitri direct alle tools en oefeningen toepaste in zijn dagelijks leven. Hierdoor werden de oefeningen meteen geïntegreerd in hun dagelijks leven. Er waren dan ook nauwelijks woorden nodig om Max aan te sturen, omdat Max de oefeningen al snel in de context beheerste. Daarbij hadden Dimitri en Max ook een mooie balans tussen een stukje appèl en vrije ruimte, waarin Max dingen mocht laten zien en waarna Dimitri de regie weer terugnam.

Rust
Daarnaast lukte het ook steeds beter om goed te luisteren naar Max en te kijken naar de signalen die Max liet zien. Ook kwam er steeds meer rust. Max geeft duidelijk aan als bij Dimitri de spanning oploopt. Luistert Dimitri niet? Dan geeft Max dit nog duidelijker aan. Is de spanning te hoog? Dan neemt Max Dimitri mee naar buiten of haalt hij hem weg uit de situatie. Dit geeft rust wat zich vertaalt naar vertrouwen. Vertrouwen in Max, alsook vertrouwen in zichzelf.

Buffer
Ook zorgt Max voor een natuurlijke buffer. Max laat dit op een mooie manier zien, vanuit rust en vertrouwen zonder spanningssignalen. Wil iemand toch langs Max? Dan blijft Max als een blok beton staan, onverplaatsbaar tussen Dimitri en de ander. Totdat Dimitri aangeeft dat ze weer verder kunnen gaan en dan beweegt Max netjes met hem mee.

Trots
Toen instructeur Susanne op het laatst bij dit team was, zag ze een hele andere Dimitri. Een Dimitri met glinsteringen in zijn ogen, die dingen onderneemt met zijn gezin. “Weet dat ik ontzettend trots op ze ben. Wat hebben ze met zijn allen hard gewerkt. Dankbaar dat ik met dit geweldige team heb mogen samenwerken. Ik wens ze alle goeds”, aldus Susanne.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen