Terugblik: Dodenherdenking met assistentiehonden

16-05-2024

Het is alweer ruim een week geleden dat we alle Nederlandse oorlogsslachtoffers in de Tweede Wereldoorlog herdachten. Bij de Nationale Dodenherdenking 2024 speelden twee assistentiehonden een belangrijke rol: Plouf en Max.

Royan en Plouf waren (net als in 2023) aanwezig tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk en daar sprak Royan het koningspaar en de overige aanwezigen toe.

Een paar woorden uit zijn indrukwekkende getuigenis: "Deze hond Plouf maakt het onzichtbare zichtbaar. ..... Op een dag als vandaag denk ik terug aan de kameraden uit die missies. Ik eer degenen die alles over hadden voor onze veiligheid. Ze waren vaak net als ik de rest van hun leven afhankelijk geweest van een hulphond. De rest van hun leven hield daar echter op."

Ook Dimitri en zijn assistentiehond Max eerden de gevallenen tijdens de Nationale Dodenherdenking in Alblasserdam. Net als Royan heeft ook Dimitri gediend voor de veiligheid van ons land en is uitgezonden geweest naar onder andere Bosnië en Herzegovina.

Foto Royan/Plouf: Martijn Beekman
Foto's Dimitri/Max: Peter Stam

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen