Ervaringsverhaal: Susanne en Ziggy

02-05-2024

Wat een weg hebben Susanne en Ziggy samen bewandeld, om begin 2024 de teamtest te kunnen doen. Het heeft heel wat energie en hoofdbrekens gekost in de samenwerking en het samenleven met Ziggy.

Een vriendelijke en enthousiaste hond naar andere mensen en honden, en zeker welwillend om samen met Susanne bezig en onderweg te zijn. Maar ook een hond met een eigen willetje en een prikkelgevoeligheid in bepaalde situaties.

Er zijn sinds het begin flinke stappen gezet. Ziggy heeft Susanne daarbij vooral kunnen leren om beter grenzen aan te geven. Enerzijds omdat dit voor Ziggy nodig was en anderzijds omdat het haarzelf uiteindelijk ook meer rust opleverde. Grenzen stellen aan haarzelf, aan haar hond en aan de omgeving, heeft haar uiteindelijk meer vertrouwen en rust gegeven in het maken van keuzes, waar ze zelf achter kan staan.

Rust
Het is mooi om te zien hoe Ziggy de praktische ADL-taken voor Susanne uitvoert. Met plezier en gecontroleerd, vanuit rust. Deuren en kastjes openen, spullen ophalen en afgeven, of wegbrengen naar anderen, kleding uittrekken, post halen, licht aan en uit doen; Ziggy doet het allemaal voor Susanne. Met het nodige geduld, oefening en creatief gebruik van geluidsknoppen, is het Susanne gelukt om hier met Ziggy de controle op te krijgen. "Dat is voor mij altijd waardevol, de creativiteit die mensen inzetten om hun hond passend en wenselijk aan het werk te krijgen. Met verrassende resultaten. Ik geniet daarvan", aldus instructeur Joop.

Trots
Ziggy gaat tussen de benen van Susanne zitten, wat beiden rust geeft. Een uitgangspositie die kracht, zekerheid en duidelijkheid uitstraalt, ook naar de buitenwereld. Susanne en Ziggy zijn een ijzersterk team. Het hele programma getuigt van een doorzettingsvermogen, waar dit team trots op mag zijn. Met pieken en dalen is er een mooie top bereikt. Er zijn wat traantjes gevloeid gedurende deze reis, uiteindelijk met een mooi resultaat.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen