Ervaringsverhaal: Loïs en Nasira

25-04-2024

Via via kwam Labradoodlepup Nasira het leven van Loïs binnengewandeld. Samen met Loïs startte instructeur Femke vooral met het zoeken naar de verbinding. Nasira pikte al snel alle commando’s op.

Door het snelle leren van Nasira slopen er soms ook gedragingen in die je liever niet wilde. Bijvoorbeeld het liggen was soms een moeilijke oefening, want waarom zou je gaan liggen als je ook kan blijven zitten. Dit gaf soms wat onrust bij Loïs, maar als Nasira daarna precies deed wat Loïs nodig had, konden ze weer verder stappen maken.

Team
Loïs en Nasira maakten hele mooie stappen. Helaas kwam er op een bepaald moment een donkere periode. Er werd gekozen voor een opname. Nasira werd liefdevol door de familie verzorgd en wanneer het mocht gingen ze mee bij Loïs op bezoek. Tijdens die bezoeken bleef Loïs met Nasira trainen aan diverse basisvaardigheden. Toen Loïs weer thuis was, trainde ze weer met haar instructeur Femke. De basistest werd met een goed resultaat afgesloten.

Op pad
Loïs heeft autisme en PTSS. Tijdens de intake zijn diverse taken besproken die helpend zijn voor Loïs en deze oefende ze samen met de instructeur. Nasira begon dingen voor Loïs te doen, zoals haar likken in het gezicht om haar weer uit de gedachtes te halen. Maar ook samen met haar op pad gaan. Voorheen ging Loïs niet naar buiten en zeker niet als het donker was. Nu werd er regelmatig gewandeld, ook in de avonden. Hierbij wat voorbeelden van wat Nasira allemaal voor Loïs doet: helpen bij nachtmerries, helpen bij naar buiten gaan, aanwezig zijn en rust brengen op moeilijke momenten, meegaan met boodschappen doen, signaleren van spanning, helpen om andere mensen te ontmoeten. Ook creëert Nasira ruimte tussen Loïs en de andere persoon.

Instructeur Femke: "Op naar een mooie toekomst en blijf vooral je eigen pad volgen. Laat je niet leiden door wat andere mensen vinden, denken of doen. Geloof in jezelf, geloof in Nasira. Dank voor het begeleiden en op naar een mooi nieuw avontuur."

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen