Ervaringsverhaal: Esther en Flynn

18-04-2024

Eén van de moeilijkste momenten is het beseffen dat je maatje op een gegeven moment mag gaan genieten van zijn of haar welverdiende pensioen. Dit was bij Esther het geval met haar assistentiehond Vania. En dus moest ze op zoek gaan naar een andere hond en dat werd Flynn, een Golden Retrieverpup.

Flynn leerde alle basisdingen zoals bijvoorbeeld zindelijk maken, socialiseren en oefeningen aanleren. Ook Vania bloeide weer op en wilde op haar manier mee blijven helpen. Waar Vania soms al een stapje achteruit deed, deed Flynn hem juist vooruit. Overal kon Flynn mee naar toe, zoals bijvoorbeeld naar winkels, de fysio en de kapper. In de tussentijd werden ook al de benodigde teamtaken op gepakt.

Normaal

Het openmaken van laatjes en deuren waren voor Flynn al snel heel normaal. Ook het oprapen van dingen die Esther liet vallen, deed Flynn alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Maar ook samen slapen, waardoor Esther rustiger wordt.

De basistest werd met vlag en wimpel gehaald.

Taken

Even een greep uit de taken die Flynn voor Esther doet: helpen met aan- en uitkleden, helpen met de was in en uit de machine halen, klittenband lostrekken van de spalken en daarna de spalken aangeven. Flynn helpt ook met pijnverlichting door op een bepaalde plek te gaan liggen op haar benen. De voetenplankjes omhoog duwen van de rolstoel doet hij ook, zodat Esther beter uit de rolstoel stapt of even omhoog kan komen zodat ze Flynn beter aan kan lijnen. Flynn gaat ook overal mee naar naartoe, maar helpt ook bij het douchen door de handdoek aan te geven. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden van wat Flynn allemaal doet.

CONTACT

Flynn is echt Esthers maatje. Waar zij is, is Flynn en andersom. Instructeur Femke is dankbaar voor de samenwerking en het fijne contact. We feliciteren Esther en Flynn met het behaalde diploma en wensen ze heel veel geluk samen!

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen