Ervaringsverhaal: Peter en Jan

11-08-2023

Een paar jaar geleden heeft Peter bij een ongeluk een dwarslaesie opgelopen en werd daardoor rolstoelafhankelijk. Hij besloot in hondenlevens te gaan leven en daar kwam Jan, een prachtige Golden Retriever pup.

Jan moest helaas op jonge leeftijd een operatie ondergaan, waardoor hij een tijd niet teveel belast mocht worden. Een maand rust is voor een jonge hond van vier maanden een enorme opgave. Peter nam de zorg voor Jan op zich en heeft hem geholpen met revalideren en opknappen na die ingreep. Dit heeft de band tussen Peter en Jan versterkt, en gezorgd voor een bijzonder vertrouwen in en naar elkaar. Inmiddels is Jan de rust hemzelf. Hij vindt het fantastisch om aan het werk te zijn, maar kan ook heerlijk genieten van rust. Peter gaat ook vaak de natuur in om te mediteren, samen met Jan.

Belangrijke steun
Jan helpt Peter gedurende de dag door met allerlei dingen. Hij raapt van alles op dat op de grond valt en geeft het aan Peter, van bankpasje tot schoenen. Met als hoogtepunt een koel biertje uit de koelkast. In de supermarkt pakt hij boodschappen uit de onderste twee schappen, omdat Peter daar zelf niet makkelijk bij komt. Hij helpt Peter met uitkleden en de handdoek aangeven na het douchen. Daarnaast gaat Jan overal mee naartoe: in de kroeg is Jan een graag geziene gast, maar ook naar het ziekenhuis, de onderzoeken en vakanties, ze gaan overal samen heen.

Mooi
Eén van de belangrijkste taken van Jan is ‘er zijn’. Dag- en nachtritme aanbrengen, naar buiten moeten door Jan. Jan zorgt ervoor dat de mentale gezondheid van Peter goed blijft en hij niet depressief wordt. Afgelopen jaren is Peter gaan leren leven met zijn nieuwe lichaam en hier is Jan een hele belangrijke steun in geweest. Peter en Jan zijn een fantastisch team. Wat we zo mooi vinden aan dit team is de vanzelfsprekendheid. De taken van Jan zijn zo verweven in hun dagelijks leven, dat het eigenlijk vanzelf gaat.

We zijn ontzettend trots op jullie!

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen