Ervaringsverhaal: Jamie en Easy

11-04-2024

Jamie's hond Easy was al wat ouder toen ze samen met haar instructeur Femke het traject startte en daardoor waren er onbewust diverse gedragingen ingeslopen. Soms helpend, soms minder helpend. Al heel snel maakten ze grote stappen.

Tijdens de opleiding is Jamie verhuisd naar een andere woonplaats en daarna viel ze in een groot zwart gat. De wandelingen in het dorp waren lastig en het liefst stapte ze in de auto om ergens heen te gaan. Ook haar eigen gedrag veranderde; ze zorgde minder voor zichzelf, lag dagenlang in bed en ging zo min mogelijk op pad. Maar Easy was er altijd voor Jamie. Op een dag bleek dat Jamie haar huis uit moest, maar na veel inspanning kwam er een nieuw huisje. Daarna maakten Jamie en Easy enorme stappen. Ze deed de basistest en slaagde Cumlaude, ondanks dat ze vooraf enorm zenuwachtig was.

Blij ei
Easy helpt Jamie enorm goed. Mee naar de supermarkt, mee naar de apotheek, mee naar de tandarts, niets is Easy te gek. Ze is er altijd voor Jamie. Uit functie is Easy gewoon een heerlijk blij ei. Easy helpt bij paniekaanvallen, door Jamie bijvoorbeeld op straat een grote knuffel te geven. Hierdoor wordt Jamie snel weer rustig en kan ze verder met wat ze aan het doen was. Easy helpt met ontspannen, door diepe druk te geven. Easy gaat staan waar de meeste mensen zijn en creëert zo automatisch een muurtje tussen Jamie en de mensen. Ook signaleerst ze Jamie's migraine. Als haar spanning oploopt, gaat ze Jamie's polsen likken en wordt ze drukker. Als Jamie op tijd naar Easy luistert en haar rust pakt, is de aanval minder heftig.

Zonder
De teamtest vond plaats op Femke's en Easy's verjaardag. "Kippenvel, ontroering en een diepe buiging voor wat Jamie en Easy het afgelopen anderhalf jaar voor stappen hebben gemaakt. Ze zijn samen door een heel diep dal gegaan, maar er sterker uit gekomen", aldus instructeur Femke.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen