Ervaringsverhaal: Miriam en Zody

23-06-2023

Miriam heeft veel meegemaakt in haar leven. Van fulltime werken, ontzettend veel sporten en energie voor vijf hebben, naar fulltime pijn, ontzettend veel uitdagingen om de dag door te komen en zich een uitgebluste jonge vrouw voelen.

Ze weet uit ervaring hoe het voelt als je leven opeens op zijn kop kan staan en je in een neerwaartse spiraal terechtkomt. Maar ze weet ook dat het met de juiste keuzes, stappen en vooral de juiste hulp én kansen het ook weer opwaarts kan gaan.

Zody is als een kado in haar schoot geworpen. Samen met allerlei behandelaren en artsen heeft ze hard gewerkt om een hulphond aan te vragen via de verzekering. Helaas werd haar aanvraag afgekeurd, wat voor veel onbegrip zorgde gezien haar aandoeningen, ziektes en de uitingen hiervan. Maar toen kwam totaal onverwachts Stichting De Hond Kan De Was Doen met de mededeling dat ze haar volledig wilden helpen met het financieren van de opleiding voor een hulphond. En toen was er ook nog een goede fokker met prachtige honden, die al vaker hulphonden had voort gebracht, die haar een puppy schonk. De een Australische labradoodle kreeg de naam Zody. Miriams emoties en hoop, vlogen alle kanten op van dankbaarheid.

Leven
En zo begon het bijzondere verhaal van Miriam en Zody. De naam Zody staat voor 'leven', dus de naam was voor haar al snel duidelijk. Want leven dat wilde Miriam en Zody gaat haar haar leven een beetje teruggeven. Zody is nog een jonge puppy van nog maar ruim een half jaar. Ze is nu enkele maanden bij Miriam, maar wat hebben ze in die korte tijd al veel bereikt. Liefde is het woord dat deze prachtige samenwerking die tussen hun groeit heel goed samenvat.

Achtergrond foto
Hoewel Zody al vanaf dag één al meegaat naar de supermarkt om te wennen, zat ze altijd in een kar. Op deze foto zie je hun eerste keer samen als team.

Miriam en Zody zijn één van de teams die Stichting De Hond Kan De Was Doen financieel ondersteunt.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen