Ervaringsverhaal: Marleen en Caddy

23-08-2023

Caddy tovert met haar vrolijke aard steeds een lach op Marleens gezicht en helpt haar om in het hier en nu te blijven. Het zelf opvoeden van Caddy zorgde voor meer structuur en hielp Marleen om meer naar buiten te gaan. De kinderen waren ook meteen verliefd op Caddy.

Het proces was niet altijd makkelijk, want Marleen voedt in haar eentje twee jonge kinderen op en moet in de dagelijkse hectiek haar rust proberen te vinden. Ze zorgde dat Caddy niets tekort kwam en ze keken samen steeds naar wat mogelijk was, waar hulp nodig was en welke taken we later zouden oppakken. Caddy is een enthousiaste hond, die het liefst iedereen uitgelaten welkom heet. Met geduld, de hulp van haar kinderen en voldoende beloningen voor Caddy kan Marleen nu iedereen rustig binnen laten.

Nabijheid
Caddy geeft Marleen een gevoel van veiligheid en nabijheid. Of dat nu thuis is, op momenten van verdriet of bij gesprekken met hulpverleners, Caddy voelt haar aan en komt dichtbij liggen of zorgt door haar komische aard voor een luchtigere sfeer. Ze gaat mee boodschappen doen of naar afspraken in het ziekenhuis en helpt Marleen zo om in het hier en nu te blijven en de stress niet te hoog op te laten lopen. Met een kort blafje signaleert Caddy als er iemand aanbelt en helpt ze met een brede kwispel bij het binnenbrengen van de boodschappen, het halen van de post en het oprapen van gevallen voorwerpen. Caddy komt de stok brengen en gaat naast of op het scootmobiel overal mee naar toe. En als ze in de hectiek van de dag nog niet voldoende is uitgelaten, komt ze haar tuigje brengen en zorgt ze weer eens voor een lach op het gezicht van Marleen.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen