Ervaringsverhaal: Iena en Giulia

07-09-2023

Toen instructeur Anoesjka cursist Iena en haar hond Giulia leerde kennen, waren zij al een eind op weg met de basistraining. Een collega had hen eerder begeleid. Ze hebben de trainingen verder opgepakt en veel leerzame, gezellige, maar soms ook emotionele moment beleefd samen.

Iena en Giulia hadden er al veel basisvaardigheden inzitten en konden daardoor snel naar de basistest toewerken en deze werd dan ook met glans gehaald. Het was al meteen duidelijk dat Iena en Giulia een hele sterke band hadden opgebouwd samen, wat ervoor zorgde dat Giulia de stemming van Iena goed oppikte. Iena wist dit op een prettige manier aan Giulia over te brengen en zo zat het al snel in hun systeem, waardoor Giulia dit ook buitenshuis kon melden. Het was in het begin nog even wennen voor Iena om in een winkel niet weg te vluchten als het iets drukker werd, maar juist ‘op de plaats de rust te pakken’ en even samen in contact te zijn. Iena is dit samen met Giulia aangegaan, waardoor Iena nu met alle boodschappen thuiskomt en niet later op de dag nog en keer terug moet voor de rest.

Wereld
Anoesjka heeft enorm genoten van de warme en liefdevolle samenwerking tussen Iena en Giulia. Hoe Iena leerde kijken en luisteren naar de signalen die Giulia haar gaf, waarna het Iena ook steeds beter lukte om naar haar eigen gevoel te luisteren. Doordat Iena in haar samenwerking leerde te vertrouwen op Giulia, leerde ze ook om langzaam weer meer zelfstandig, samen met Giulia dingen te gaan ondernemen. Zo werden de boodschappen samen gedaan en ook lukt het om naar drukkere plekken te gaan en zo wordt de wereld langzaam weer iets groter.

Trots
Anoesjka is trots dat ze er mocht zijn om Iena en Giulia te steunen tijdens dit mooie proces. Ze zijn een prachtig team, waar de liefde voor elkaar vanaf spat. We hebben er alle vertrouwen in dat zij nog veel moois gaan beleven samen.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen