Ervaringsverhaal: Melanie en Saar

14-09-2023

Ondanks dat Melanie er in het begin over twijfelde of ze wel met een pup zou willen starten, heeft ze dat toch gedaan. Ze vertrouwde erop dat ze met een pup een mooie band kon opbouwen en dat dit de basis zou zijn voor hun verdere samenwerking.

Het leven met puppy Saar was best pittig, waardoor de structuur waar Melanie zo naar verlangde er nog minder was. Toch werd haar wereld langzaam groter en maakte Saar haar regelmatig aan het lachen. Dankzij Saar herkende Melanie bepaalde patronen steeds beter van zichzelf, wat soms best confronterend was.

Uitdaging
Melanie wilde alles met Saar perfect doen, maar dat lukte natuurlijk niet. Maar door dit proces van leren accepteren, durfde Melanie foutjes te maken en hiervan te leren. Zo was het een uitdaging bijvoorbeeld om Saar geen ganzenpoep te laten eten. Maar haar inspanning werd beloond, want nu pakt Saar niks meer op van de straat. Een andere uitdaging was om Saar aan te lijnen, nadat ze vrij rond had gerend. Ze rende dan vaak hard weg. Op een dag lukte het om tijdens een wandeling het vertrouwen te houden, waardoor Saar uit zichzelf naast Melanie kwam lopen en zij zich zomaar liet aanlijnen.

Weg
Aan het gedrag van Saar is goed te zien dat de spanning bij Melanie oploopt, maar in het begin wist Saar niet wat ze dan moest doen. Melanie leerde zich openstellen en Saar helemaal toelaten, zodat Saar haar taak om Melanie steun te bieden steeds beter uitvoerde. Door het fysieke contact met Saar aan te gaan, kan Melanie zelfs vaak voorkomen dat de spanning te hoog oploopt. Heel mooi hoe zij hier samen een weg in hebben gevonden.

Bereiken
Ze ervaart de steun van Saar en kan daardoor samen lastige situaties aan, zoals bijvoorbeeld langs een grote groep mensen lopen. Melanie heeft haar studie opgepakt, is gaan werken en loopt stage. Ook heeft ze inmiddels een relatie. Melanie en Saar hebben al veel bereikt en gaan samen nog veel meer bereiken.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen