Ervaringsverhaal: Josseline en Semmy

19-09-2023

Semmy is de tweede assistentiehond voor Josseline. Het begon namelijk tien jaar geleden met Bayko. Deze eerste assistentiehond kwam in de slechtse periode van haar leven en heeft veel mooie dingen gebracht. Bayko gaf weer zin aan haar leven; er kwam weer ruimte voor eigen interesses en ambities.

Met Bayko is Josseline gestart met vrijwilligerswerk en de MBO-opleiding ervaringsdeskundigheid. Maar ook met Semmy is Josseline haar wereld blijven vergroten. Zo heeft ze betaald werk gekregen én is ze geslaagd voor haar opleiding. Het is duidelijk dat alles wat Josseline met Bayko had opgebouwd, met Semmy alleen maar wordt versterkt en voortgezet.

Energie
Semmy heeft wel een ander karakter dan Bayko. Het is een gevoelige hond met veel energie. Dat vraagt dus ook een andere manier van trainen en opvoeden. Met kleine stapjes, veel geduld en tijd zijn ze al ver gekomen. Mede dankzij Semmy staat Josseline nu nog meer in haar kracht, kan ze beter haar grenzen aangeven en is haar zelfvertrouwen vergroot. Semmy wil duidelijkheid en begeleiding en nodigt Josseline daar dus toe uit.

Structuur
Semmy gaat overal mee naar toe zoals bijvoorbeeld naar winkels, in het OV, naar haar werk en school. Semmy biedt Josseline structuur en veiligheid. Hij waarschuwt tijdig bij oplopende spanningen, waardoor dissociaties (hoe mooi!) niet meer voorkomen. Ook is hij getraind om een naderende addisoncrisis te signaleren, zodat Josseline hier tijdig op kan anticiperen. Semmy wordt ook ingezet bij de ADL-taken: hij helpt met uitkleden en stopt kleding in de wasmand, opent lades en deuren, gaat de post halen, helpt met was uit de machine halen en raapt gevallen voorwerpen weer op.

Krachtig
Semmy heeft het van Bayko overgenomen op een ander niveau, met nieuwe uitdagingen. Josseline staat dankzij haar beide assistentiehonden nu vol in het leven, krachtig in haar persoonlijke ontwikkeling en groei. We weten zeker dat Josseline en Semmy nog veel meer mooie dingen gaan beleven.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen