Ervaringsverhaal: Joas en Buddy

28-09-2023

Toen instructeur Sonja begin vorig jaar voor het eerst kennismaakte met de familie Laan, was Buddy al een zeer gewaardeerd lid van hun gezin. Een vrolijke Labrador van destijds 2 jaar oud, die overduidelijk blij was met haar komst. En naar later bleek, altijd zou zijn.

Al snel na de komst van Buddy in het gezin zagen de ouders Henk Willem en Liesbeth dat er iets bijzonders groeide tussen Buddy en hun zoon Joas. Een jongen van 16 jaar met een syndroom, waardoor hij zowel motorisch als verstandelijk beperkt is. Hoe mooi is het dat honden niet oordelen, en Buddy oprecht aan een vriendschap met Joas bouwde. Als Buddy bij Joas was, dan was het goed. En zo ontstond het plan om Buddy op te gaan leiden tot assistentiehond.

Basistest
Na de eerste kennismaking bleek dat het halen van de basistest niet zo moeilijk zou zijn. Liesbeth had al veel werk verricht en Buddy met veel liefde opgevoed tot een vriendelijke en rustige hond. En na een aantal trainingen werken aan de bekende puntjes op de i slaagde Buddy in oktober 2022 glansrijk voor zijn basistest.

Brokjes
In de maanden daarna werden hulpvragen verder besproken en getraind. En gedurende dit proces kwam op een natuurlijke manier naar voren wat er nodig was. Sommige taken bleken minder fijn dan vooraf bedacht, andere taken die niet vooraf waren bedacht groeiden uit tot een belangrijk deel van Buddy's werk. Buddy leerde snel en apporteren werd al snel de hoofdtaak waarin hij schitterde. Maar andere dingen zoals het helpen met de tussendeur en een ‘tandje’ bijzetten bij het uittrekken van de kleding, hij leerde het met veel plezier. Want ja,… die brokjes he!

Joas en Buddy zijn één van de teams die Stichting De Hond Kan De Was Doen financieel ondersteunt.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen