Ervaringsverhaal: Martine en Boaz

05-10-2023

Instructeur Ronald van Kampen die dit team begeleidt, vertelt: 'In november 2020 maakte ik kennis met Martine en Cees bij een Ladradoodle-fokster. We zochten samen een pup die geschikt zou zijn voor de opleiding. Samen kozen we voor de pup die een belletje naar Martine bracht. Dit werd hem: Boaz!

Martine is vriendelijk en zacht van karakter. Ze is geboren met EDS (Ehlers-Danlos Syndroom) en heeft daarnaast POTS en PTSS. Hierdoor heeft Martine een slechte rompbalans, kan ze maar even staan, gaat het lopen moeilijk en heeft ze zeer geringe spierkracht. Alledaagse handelingen en bewegingen zijn vaak erg lastig. Ook heeft ze paniekaanvallen, is ze overalert en geven bepaalde triggers haar een gevoel van onveiligheid en angst.

Zelfstandig
Boaz is een ADL-assisentiehond en neemt de alledaagse taken van Martine over, waardoor zij minder pijn heeft en weer zelfstandig dingen kan ondernemen. Haar man Cees deed altijd de boodschappen, maar door de aanwezigheid van Boaz doet Martine dat nu ook zelf. Ook het uitlaten deden ze in het begin nog samen, maar nu doet Martine dat ook zelf. Haar zelfredzaamheid is zeker toegenomen.

Steun
Tijdens de opvoeding van Boaz moest Martine grenzen stellen en dat vond ze moeilijk. Desondanks deed ze het wel. De trap liep Boaz graag omhoog, maar omlaag vond ie wat eng. Boaz is haar grote steun. Zo mag hij mee de ambulance in, en is hij aanwezig tijdens een sonde-wissel. Bij een dreigende spasme-aanval haalt Boaz al haar medicatie op en anders maakt hij duidelijk dat er gehandeld moet worden.

Samenwerken
Het apporteren vindt Boaz het leukst. Van de telefoon, sleutels en schoenen tot zijn riem en de post, Boaz haalt het allemaal op. Het ontroert mij te zien en te horen hoe jullie samenleven en samenwerken. Heel veel geluk en geniet van elkaar!'

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen