Ervaringsverhaal: Naomie en Ivy

19-10-2023

Pup Ivy kwam in Naomi’s leven en hun band groeide met de dag. Waar Naomi ging, was Ivy . Ivy is een sociale hond, die overal waar het kan losloopt en met andere honden speelt. Dit maakt dat Naomi met Ivy heel veel leuke dingen kan ondernemen, wat Naomi erg helpt.

Ivy is in alle opzichten Naomi’s maatje. Als Naomi de deur uitgaat, dan gaat Ivy mee. Samen gaan ze naar therapie, naar de winkel, met de bus, mee in de auto, naar het terras etc. Ivy doet het allemaal en overal waar Naomi gaat zitten, gaat Ivy heerlijk bij haar liggen. Wanneer bij Naomi de spanning oploopt, dan signaleert Ivy dit en staart zij Naomi aan of tikt met haar neus tegen haar hand. Naomi heeft geleerd naar Ivy te luisteren.

Nachtmerries
Vanaf het begin slaapt Ivy bij Naomi. Dit heeft ertoe geleid dat Ivy het opmerkt als Naomi een nachtmerrie heeft. Ook als zij zelf ligt te slapen, komt ze in actie. Ivy likt Naomi dan wakker en biedt diepe druk. Naomi wordt daar weer rustig van. Ook overdags haalt Ivy Naomi uit herbelevingen en dissociaties.

Het proces
Dit team voelt elkaar ontzettend aan en dat is prachtig om te zien. Instructeur Ineke vertelt: “Ik vond het een prachtige weg die ik samen met Naomi en Ivy een stukje mee mocht lopen. Ik heb ontzettend veel respect voor Naomi, want wat heeft zij hard gewerkt. Er is in haar leven heel veel gebeurd de afgelopen twee jaar en zij is ontzettend diep gegaan. En wat zo mooi is, hoe moeilijk het ook was, Naomi bleef altijd oog houden voor Ivy en gaf haar wat zij nodig had. Zij heeft geleerd goed voor zichzelf te zorgen, want ze weet dat ze alleen dan goed voor Ivy kan zorgen. Zij hebben samen een ijzersterke band die gebaseerd is op vertrouwen en op wederzijds respect. Hoe mooi en bijzonder is dat!”.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen