Ervaringsverhaal: Jilly en Beertje

16-11-2023

Beertje is een kruising van labrador en golden retriever. Beertje is ook goud waard voor het gezin. Wel hebben ze met elkaar afspraken gemaakt, want Beertje is natuurlijk van Jilly en heeft ook zo haar taken voor Jilly te doen.

Als Jilly uit school komt, gaat ze met Beertje op de bank liggen en komt even tot rust. Daarna kan ze dan weer activiteiten ondernemen. Jilly neemt Beertje mee om bij het vriendinnetje aan te bellen en te vragen of ze komt spelen. Jilly brengt Beertje eerst naar huis en gaat dan spelen. Ook kan Jilly nu op vakantie of naar een pretpark gaan en spannende dingen doen, zoals op de foto gaan met een sprookjesfiguur in de Efteling. Dit zou Jilly allemaal zonder Beertje niet hebben kunnen doen.

Keuzes
Voor Jilly is het lastig om keuzes te maken en bovendien vindt ze eten lastig. Hoe fijn is het dan dat Beertje haar helpt bij het maken van keuzes bijvoorbeeld voor haar ontbijt. Nu laat ze Beertje met de dobbelsteen rollen en op die manier worden de keuzes voor het ontbijt bepaald. Dit zorgt voor minder stress in het gezin en een relaxtere ochtendspits.

Samen slapen
Naar bed gaan is voor Jilly een moeilijk moment van de dag. Ze kwam voorheen vaak ook weer uit bed. Maar nu gaat Beertje op bed en op Jilly liggen, waardoor Jilly niet meer uit bed kan. Dit werkt heel goed. Ook zijn er minder nachtmerries, doordat Beertje bij Jilly slaapt.

Het proces
Toen de trainingen van instructeur Ineke begonnen, was Jilly pas acht jaar oud en speelde haar moeder daarbij ook een grote rol. Omdat Ineke steeds op dezelfde manier trainde, was dit voor Jilly voorspelbaar. Hierdoor kon zij zich steeds meer openstellen. De band tussen Jilly en Beertje werd steeds sterker. Beertje gaat bijvoorbeeld mee naar de kinderarts of naar de Ikea.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen