Ervaringsverhaal: Paul en Boris

23-11-2023

Vanaf het moment dat Boris als zwarte pup in het leven van Paul en zijn vrouw Marion kwam, zijn Paul en Boris onafscheidelijk. Een enkele keer kan Boris niet mee en dan gaat hij voor het raam op de leuning van de bank liggen. Rustig wachtend totdat Paul weer thuiskomt.

Paul is enorm trots en stapelgek op zijn hond. Als Boris hard heeft gewerkt, bijvoorbeeld na een zware nacht, dan krijgt hij een rustperiode. Boris is zoals een echte labrador betaamt, gek op water. Het liefst een heerlijke modderpoel. Ook dat zijn voor Paul en Boris momenten van ontspanning.

PTSS
Paul heeft PTSS door dingen die hij in zijn jeugd heeft meegemaakt. Het heeft een enorme impact op zijn leven. De PTSS uit zich in op epilepsie lijkende aanvallen, parasomnie en zware hoofdpijnaanvallen met uitval. Boris helpt Paul met heel veel. Zo waarschuwt hij Paul bij een naderde aanval, voorkomt hij dat Paul van huis gaat en ondersteunt hij Paul tijdens een aanval. Ook helpt hij Paul bij het uitkleden en raapt hij voorwerpen voor Paul op.

De magie van Boris
Voor de komst van Boris had Paul gemiddeld twee keer per week een zware aanval, en meerdere kleine aanvallen. Na een zware aanval moet Paul dagenlang op bed liggen, vanwege extreme hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Sinds de komst van Boris (december 2020) en in de periode dat Paul Boris heeft opgeleid tot zijn assistentiehond, is het aantal zware aanvallen tot op heden op één hand te tellen, namelijk drie! Bovendien waren deze aanvallen minder heftig en van kortere duur, waardoor Paul hooguit 1 dag op bed heeft moeten liggen. Ook de parasomnie en de kleine aanvallen overdag zijn in aantal en heftigheid afgenomen. In totaal dus een spectaculair effect, waardoor de kwaliteit van Paul zijn leven enorm is toegenomen.

Zelfverzekerder
Naast de assistentiehondvaardigheden, is de aanwezigheid van Boris voor Paul enorm belangrijk. Met Boris naast zich is Paul rustiger, kan hij meer ontspannen en is hij zelfverzekerder.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen