Ervaringsverhaal: Henny en Jack

28-11-2023

In mei 2020 kwam Jack als kleine pup van acht weken bij Henny en haar man wonen. Met als doel een carrière als Signaalhond. Henny heeft een gehoorbeperking en ondanks haar gehoorprothese ontgaat haar nog veel. Vooral buiten gaf dit een onveilig gevoel.

Al meteen was Jack een zeer ondernemend en druk kereltje. Hij zag alles als één groot feest, maar soms in een iets te hoge versnelling. Henny en haar man hadden er hun handen vol aan. Daarbij was het midden in de Covidperiode, waardoor het volgen van cursussen en het aanleren van goede socialisatievaardigheden al een hele uitdaging was. Als er bezoek kwam, toonde Jack zijn opperste geluk. Andersom was dat soms nog wel eens twijfelachtig. Begrenzing werd dan ook het magische woord.

Snelle leerling
Jack genoot van alles wat op zijn pad kwam en Henny werkte hard, maar zat soms ook met de handen in het haar. Maar ‘kan niet’ bestaat niet bij haar, dus zette ze nog een tandje bij. Jack was een snelle leerling en Henny kon goed tegemoetkomen aan wat hij nodig had. Ze genoten samen overal van.

Gips
Signaleren deed Jack alsof hij nooit anders gedaan had. Met sommige andere vaardigheden, waar ook een beetje rust voor nodig was, had hij meer moeite. Maar na zijn eerste verjaardag kwam er een stijgende lijn in zijn ontwikkeling. Samen werkten Henny en Jack onvermoeibaar door. Zelfs een pols in het gips weerhield haar er niet van om iedere dag te oefenen. In mei 2022 legden zij samen een gecombineerde test af. Want zoals verwacht, waren alle teamvaardigheden een eitje voor Jack en beheerste hij deze veel sneller dan verwacht. Henny en Jack zijn onlosmakelijk verbonden en hebben elkaar door en door leren kennen.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen