Ervaringsverhaal: Ellis en Storm

07-12-2023

Op de eerste verjaardag van Storm ontmoette instructeur Irene Ellis voor het eerst. Storm zou worden opgeleid als ADL-assistentiehond, zodat Ellis met haar klachten die zij door cerebrale parese heeft zo zelfstandig mogelijk kan functioneren. Ze konden zij na een half jaar al op voor de basistest.

Het trainen van Storm ging Ellis makkelijk af en Storm kon met zijn speelse en eigenwijze aard haar perfectionisme regelmatig mooi in perspectief zetten en zo voor pauzes en rust tussendoor zorgen. En zo was Storm al snel een super hulp in het dagelijkse leven. Hij helpt met het aan- en uitkleden, met het oprapen van spullen, bij het doen van de boodschappen, bij het doen van de was, hij brengt de medicatie en zelfs de afstandsbediening en hij opent deuren, letterlijk en figuurlijk.

Samen
Naast de ADL-taken is Storm de steun en toeverlaat van Ellis. Door Storm lukt het om angsten te overwinnen, de balans tussen actie en rust te vinden en daardoor het avontuur aan te gaan. Samen op pad, samen vrij voelen en samen groeien. Van samen op de sup naar samen de sup-instructeursopleiding doen. Van samen naar de Veluwe, naar samen op vakantie in Oostenrijk. En samen langs de dijk en door de bossen. Vooral veel samen genieten.

Samenwerking
Het traject was niet altijd makkelijk voor Ellis en zij heeft telkens weer haar doorzettingsvermogen en veerkracht laten zien. De samenwerking tussen Ellis en Storm is prachtig en gebaseerd op verbinding, rust en vertrouwen. En zo konden zij ook tegenslagen zoals het weer moeten volgen van een pittig revalidatietraject en het weer opnieuw moeten kijken waar de grenzen liggen en hoe zij die kan bewaken, doorstaan om dan toch weer samen met Storm op avontuur te gaan en te genieten.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen