Ervaringsverhaal: Milan en Nova

21-12-2023

Het vergoeden van het traject was niet makkelijk. Hier moesten ze hard voor strijden. Uiteindelijk is het dan toch gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Zo kon het zoeken naar een geschikte hond beginnen.

Nova werd gevonden. Een hele enthousiaste, intens vrolijke en vooral hele lieve Bernerdoodle. Vanaf het begin waren Nova en Milan de grootste maatjes van elkaar en hield Nova Milan al heel goed in de gaten. Nova slaapt al van kleins af aan bij Milan. Dit zorgt ervoor dat Milan tot rust komt en beter kan inslapen.

Uitdagingen
Hoewel het enthousiasme van Nova een hele grote kracht is binnen dit team, brengt dit ook de nodige uitdagingen met zich mee. Zo was buiten alles leuk en interessant en ook het rustig blijven bij het binnenkomen van bezoek was een uitdaging. Maar door heel hard werken en blijven volhouden, is Nova hierin nu goed stuurbaar en bereikbaar.

Knuffel
Voor Milan kunnen situaties buitenshuis heel spannend zijn. Hierin is Nova een grote steun en zorgt ze ervoor dat Milan minder snel overprikkelt raakt. Of hij nu naar het ziekenhuis moet voor onderzoek of een middagje weggaat naar een pretpark, Nova zorgt dat dit mogelijk is. Milan kan soms heel boos of verdrietig worden en Nova is dan degene die wel bij hem mag komen en kan steunen. Ze blijft hierin haar vrolijke zelf en dit werkt voor Milan kalmerend en ontwapenend. Een knuffel kan dan wonderen doen.

Extra knap
Nova kan met sturing van de ouders van Milan een diepe druk op zijn lichaam geven, wat zorgt voor een rustgevend effect. De trainingen waren nog teveel gevraagd van Milan en daarom werden deze door zijn ouders samen met de instructeur gedaan. Samen hebben ze Nova de basishandelingen en teamtaken aangeleerd. Ondanks dat ook hun emmertje soms vol zat, gingen ze door. Dit heeft geleid tot een fantastisch team, waarbij heel het gezin heeft bijgedragen. Extra knap is het dat Milan bij de teamtest samen met zijn vader toch een paar teamtaken heeft laten zien!

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen