Ervaringsverhaal: Marlies en Roxy

04-01-2024

Marlies en Roxy zijn eind 2023 geslaagd voor de teamtest en hiermee is Roxy een officieel geaccrediteerde assistentiehond. Roxy is een vrolijke, vriendelijke labrador met een enorme werklust. Dit maakte het eerste jaar met Roxy een uitdaging voor Marlies.

Bovendien was Roxy de eerste hond in haar leven, dus Marlies had veel te leren. Gelukkig is ze een echte doorzetter en genoot ze tegelijkertijd ook van het proces en de trainingen met instructeur Ineke. Ook hielp het dat ze zag dat Roxy goede vorderingen maakte. Ze groeiden als team steeds meer naar elkaar toe.

Marlies heeft een progressieve neurologische aandoening, die leidt tot een verstoring in de coördinatie van haar bewegingen en balans. Daarom is ze gebaat bij een wat grotere hond: Roxy helpt haar bij het lopen om in balans te blijven. Als Roxy aan een kortere lijn loopt, biedt zij Marlies tegendruk wat het lopen voor Marlies vergemakkelijkt. Als zij samen langer op pad gaan, dan maakt Marlies gebruik van de geleidebeugel waardoor Roxy haar nog meer tot steun is bij het lopen.

Conditie
Voor Marlies is het erg belangrijk om in beweging te blijven en een goede conditie te behouden. Roxy uitlaten zorgt voor de benodigde lichaamsbeweging voor Marlies. Wanneer zij met de fiets erop uit gaat, loopt Roxy keurig naast de fiets of zit zij in de fietskar. Vaak gaan ze dan naar het bos, waar Roxy intens van geniet.

Taken
In huis helpt Roxy met het uittrekken van de jas en sokken, het openen en sluiten van keukenlaatjes, kastjes en deuren. Spullen die Marlies laat vallen, raapt Roxy voor haar op. Zo kan Marlies energie uitsparen voor andere activiteiten. In de toekomst kunnen deze taken nog verder uitgebreid worden. Roxy is haar allerliefste maatje, die haar nabijheid en troost biedt en ervoor zorgt dat Marlies niet alleen is. De twee zijn onafscheidelijk!

Dit mooie resultaat is mogelijk gemaakt door de Stichting De Hond Kan De Was Doen, die de financiering op zich hebben genomen.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen