Ervaringsverhaal: Libby en Juna

11-01-2024

Misschien herkennen sommigen van jullie Libby. Eerder is ze geslaagd met haar vorige hond Butler, maar door medische redenen heeft ze helaas niet een vol werkjaar mogen maken. Als snel kwam Yuna op Libby`s pad en voor we het wisten begonnen wij samen opnieuw het traject met puppy Yuna.

Yuna is een rustige en beheerste labradoodle en heeft Libby geholpen om over het verdriet heen te komen van haar lieve Butler. Yuna is in alles anders dan Butler. Dat was schakelen voor Libby. Yuna moest op een andere manier getraind worden dan Butler en dat zorgt voor uitdagingen en aanpassingsvermogen.

ADL-assistentiehond
Libby heeft het Ehlers-Danlos Syndroom hyper Mobil. Hierdoor ‘schieten’ haar gewrichten snel uit de kom, wat slijtage en pijn veroorzaakt. Libby is hierdoor rolstoelgebonden en heeft maar een beperkte hoeveelheid energie. Yuna is een ADL-assistentiehond en neemt alledaagse taken van haar over, waardoor ze haar lichaam minder belast en meer energie overhoudt. Ook geeft Yuna Libby meer vrijheid, omdat ze samen met haar hond op pad kan en niet altijd meer iemand mee hoeft te vragen. Dit maakt dat Libby vrijwilligerswerk kan doen.

Grote zus
Yuna helpt Libby in het dagelijks leven met aan- en uitkleden, spullen aangeven van een grote afstand, boodschappen doen in de supermarkt en thuis opruimen, lades en kastjes openen en sluiten, de vaatwasser openen en sluiten, deuren openen en sluiten, oprapen en afgeven van gevallen spullen, de was doen, liftknoppen bedienen, etc. Ook voelt Yuna het heel goed aan als Libby moe is en ze moet gaan rusten. Ze tikt dan met haar neus tegen Libby haar been en blijft haar maar aankijken. Over een aantal weken krijgt Yuna er gelijk een grote taak bij. Ze wordt grote zus! Dit betekent dat ze ook zal helpen met de verzorging van de kleine. Hier zijn we tijdens de trainingen al mee begonnen. Hoe leuk is dat!

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen