Ervaringsverhaal: Lobke en Micky

18-01-2024

Toen instructeur Suzanne kennis kwam maken, was Mickey er al. Mickey heeft de naam gekregen van een Disneyfiguur waar Lobke dol op is, omdat ze ook dol is op haar assistentiehond. Mickey valt direct op door zijn mooie verschijning, zowel van binnen als buiten.

Hij heeft prachtige lange, zachte haren en een mooie aftekening. Daarnaast heeft hij prachtige eigenschappen en kwaliteiten, waaronder bijvoorbeeld een mooie basisrust. Mickey vormt samen met Lobke een perfecte match!

Knuffelgrage hond
Direct begon Lobke in kleine stapjes met socialiseren en dingen ondernemen. Haar ouders waren hierbij vaak een belangrijke steun. Zo ging haar vader mee naar de hondenschool en daar oefende Lobke dingen in een andere context, waarna ze die samen met Mickey in iedere omgeving eigen kon maken. Mickey groeide op tot een mooie, sociale, stabiele knuffelgrage hond, in een gezin met broers, een zus, andere honden en katten.

Passend
Moeiteloos raakten ze meer op elkaar ingespeeld. Met steeds minder woorden begrepen ze elkaar. Toen de training vorderde, bleken de zo benodigde ADL-taken niet op de voorgrond te staan maar het welzijn en psychisch welbevinden. Samen met de instructeur keek Lobke waar de uitdagingen zaten en wat Mickey hierin mogelijk voor haar kon betekenen. Langzaam kregen de teamvaardigheden steeds meer vorm naar wat passend was bij hun als team.

Rust en veiligheid
Het was keihard werken, met onderweg veel uitdagingen. Er is een persoonlijke enorme groei te zien, waarbij Mickey een enorme steun voor Lobke is. Zo is ze vrijwilligerswerk gaan doen, volgt ze lessen op de kunstacademie en woont ze zelfstandig. Door Mickey ervaart Lobke meer rust en veiligheid op de momenten die voor haar lastig kunnen zijn.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen