Ervaringsverhaal: Lianne en Sanyi

25-01-2024

Toen intructeur Anoesjka Lianne en Sanyi leerde kennen, hadden zij er samen al een mooie basis inzitten. Voor Lianne was het echter duidelijk dat Sanyi meer voor haar zou kunnen betekenen. Ze zijn begonnen met het in kaart brengen van wat er nodig was en zijn daar toen mee aan de slag gegaan.

Sanyi is een gevoelig hondje, die heel goed aanvoelt wanneer het voor Lianne nodig is om even een pas op de plaats te doen. Het signaleren gaat voor Sanyi als vanzelf en hij meld dit door met zijn neus tegen Lianne's been te duwen of met zijn pootje tegen haar voet te tikken. Zo geeft Sanyi goed en duidelijk aan dat het tijd is om even te rusten. Ze zoekt dan een rustige plek om te gaan zitten en met Sanyi het fysieke contact op te zoeken. Dit helpt haar om te voorkomen dat ze te veel en te ver over haar grenzen gaat.

Beste zorg
Tijdens de opleiding hebben Lianne en Sanyi ook hele spannende en verdrietige momenten gekend. Sanyi bleek ineens zeer ernstig ziek te zijn en heeft moeten vechten voor zijn leven. Lianne heeft er voor gezorgd dat hij de beste zorg kreeg die hij nodig had om weer helemaal beter te worden en te herstellen.

Veiliger
Door met Sanyi op pad te gaan, is de wereld van Lianne weer iets veiliger geworden omdat ze erop durft te vertrouwen dat ze samen op tijd de rust zullen pakken die nodig is om de dag aan te kunnen. Sanyi is er goed in om Lianne in het hier en nu te halen, wanneer zij onderweg even helemaal in gedachten is en daardoor blokkeert. Op een veilige manier kunnen zij daarna hun weg vervolgen.

Prachtig team
Anoesjka vond het een eer om naast Lianne en Sanyi mee te lopen op dit pad. Ze heeft veel bewondering voor de fijne samenwerking die er tussen hen beide is. Er wordt echt naar elkaar geluisterd en dat maakt dit een prachtig team.

We hebben er alle vertrouwen in dat Lianne en Sanyi samen zullen nog veel mooie momenten gaan beleven.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen