Ervaringsverhaal: Guus en Yellow

15-02-2024

Guus is vanaf het begin bezig geweest om te werken met met Yellow vanuit een fijne verbinding. Het vertrouwen dat daarvoor nodig is, had Guus al snel in Yellow. Guus heeft met veel passie gewerkt aan de basisvaardigheden. Dit waren belangrijke stappen in het proces dat zij samen hebben doorgemaakt.

Buiten de deur oefenen kon soms lastig zijn. Toch was het een belangrijk onderdeel in de samenwerking, omdat het hierbij juist nodig was om te kijken wat op welk moment nodig en haalbaar was. Het kon soms ook confronterend zijn, omdat Yellow op de spanning van Guus begon te reageren. Met dit gegeven is Guus verder aan het werk gegaan en is er nog meer verdieping in de al mooie samenwerking ontstaan.

Lichtpuntje
De basistest werd met glans gehaald. Een mooi moment: de bevestiging van een mooie, sterke band in een voor Guus lastige periode. Guus kreeg Corona en hield er Long-Covid aan over, waardoor ze op bed kwam te liggen en niet meer in staat was om zelfstandig nog veel te ondernemen. In deze moeilijke tijd werd extra duidelijk dat Yellow een lichtpuntje is voor Guus en met haar vrolijke karakter er regelmatig voor zorgde dat er toch gelachen werd. Ook ging Yellow mee naar het ziekenhuis en als Guus op een brancard vervoerd wordt, ligt Yellow bovenop haar om er op die manier voor te zorgen dat de spanning niet te hoog oploopt. Ondanks dat het leven van Guus er heel anders uitziet dan waar we aan het begin van het traject voor gingen, hebben ze laten zien welke mooie ontwikkeling zij samen hebben doorgemaakt.

Trots
We zijn trots op Guus en de manier waarop zij er altijd voor is blijven gaan (met de liefdevolle steun van haar ouders). Ook is instructeur Anoesjka dankbaar dat ze hen heeft mogen begeleiden. We hebben er alle vertrouwen in dat Guus en Yellow veel van elkaar zullen genieten en als Guus haar gezondheid het toelaat, er nog meer mooie ontwikkelen zullen volgen.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen