Ervaringsverhaal: Cynthia en Laika

28-02-2024

In maart 2022 begon Cynthia haar opleiding met (toen nog pup) Laika. Het was de eerste hond binnen het gezin. Echtgenoot Mark en zoon Peter waren al net zo blij met zijn komst. De eerste maanden stonden in het teken van het vinden van een ritme, wat met een druk gezin een hele belangrijke factor is.

 Structuur aanbrengen, de pup leren doorslapen, zindelijk laten worden en benchtraining. Cynthia pakte het op alsof ze nooit anders gewend was. Door de al aanwezige structuur binnen het gezin, en de altijd consequente aanpak van Cynthia leek deze eerste periode als vanzelf te gaan. Als snel konden ze zich richten op de eerste basisvaardigheden. Laika groeide uit tot een stabiele, vriendelijke en vooral leergierige hond. De zomermaanden worden door het gezin altijd op de camping doorgebracht. Ook daar hebben ze veel tijd samengewerkt. Na een jaar van hard werken werd in april 2023 de basistest behaald.

Doelen
Door samen alles aan te gaan, hoe lastig ook, werden en worden veel doelen bereikt. Sommige door veel oefenen en hard werken, andere door een natuurlijke groei, omgang en het altijd rekening houden met wat de ander nodig heeft. Laika is vanaf het begin altijd in de directe omgeving van Cynthia. Drukke plekken, winkels, musea en dagjes uit met het gezin, Laika past zich aan en voegt zich naar de omstandigheden.

Stappen
Laika geeft Cynthia vertrouwen en steun. Samen met hem heeft zij oude hobby’s zoals lange wandelingen maken weer kunnen oppakken. Hij geeft haar grenzen aan. Met hem is er een stuk zelfstandigheid teruggekomen. Door zijn aanwezigheid lukt het haar om ook weer beter voor anderen te kunnen zorgen. Het zijn echt twee maatjes geworden. Bij het wandelen helpt Laika met een extra lijn.

De wereld is een stuk groter geworden. Met Laika aan haar zijde zullen er ongetwijfeld nog ‘vele stappen’ worden gezet.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen