Ervaringsverhaal: Anneke en Ozzy

05-03-2024

Jarenlang vormde Anneke samen met Tootles een team. Wat heeft Anneke genoten van Tootles en zijn gedrevenheid. Toen Tootles op leeftijd raakte, werd nagedacht over een vervangende hond. Omdat Anneke rolstoelgebonden is, was het lastig om naast Tootles ook een pup op te voeden.

Gelukkig werd een gezin gevonden die het eerste half jaar de opvoeding van pup Ozzy deed. Anneke was bij de trainingen aanwezig en bezocht Ozzy regelmatig, om zo al aan hun band te werken. Ook liet ze Ozzy wennen aan haar rolstoel en pendel en maakte ze ritjes met Ozzy op schoot in het kader van socialiseren.

En na dat half jaar kwam Ozzy bij Anneke en Tootles wonen. Ze trainden verder naar de basistest toe, met uiteindelijk doel dat Ozzy alle taken van Tootles ging overnemen. Dit was voor Anneke een heel proces, want Tootles kende ze door en door en Ozzy nog niet. Ozzy leerde veel van Tootles. Het was Anneke’s proces om steeds meer op Ozzy te gaan vertrouwen en Tootles steeds meer rust te gaan gunnen. Anneke deed dit heel knap en met veel geduld.

Vertrouwen
In het voorjaar van 2022 werd Tootles plots ziek en moest Anneke hem laten gaan. Tootles was tien jaar lang haar steun en toeverlaat. Voor Anneke was het enorm schakelen om nu volledig een beroep te doen op Ozzy, die alle ruimte kreeg om de taken uit te voeren. Er werd een nieuwe vorm van samenwerken gevonden en de band tussen Anneke en Ozzy werd hechter. Anneke merkte dat ze volledig op Ozzy kon vertrouwen. Ozzy was er klaar voor om Tootles op te volgen. En Tootles heeft een mooi plekje gekregen in huis, zo is hij altijd nog bij Anneke.

Opvolger
Ozzy is nu een officieel geaccrediteerde assistentiehond. Instructeur Ineke: “Anneke heeft in Ozzy een prachtige opvolger gevonden voor Tootles. Ozzy voert zijn taken voor Anneke met veel enthousiasme uit en verder is Ozzy nog een heerlijke jonge hond die nog veel kan leren. Ik wens Anneke en Ozzy alle goeds voor de toekomst!”.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen