Ervaringsverhaal: Lisa en Loki

14-03-2024

Bij de puptest bleek dat Loki een zelfstandig hondje was, die positief in het leven stond en lekker zijn gang ging. Eigenlijk was Loki precies de pup die Lisa in gedachten had om het traject mee in te gaan.

Met de aandachtspunten van Loki’s karakter in hun hoofd, stemden instructeur Ineke en Lisa de training daarop af. En extra aandacht besteedden ze aan verbinding, samenwerking, nabijheid en vertrouwen. Inmiddels zijn Lisa en Loki geslaagd voor de teamtest en is Loki een officieel geaccrediteerde assistentiehond.

Het traject
Lisa kwam zichzelf regelmatig tegen. Ze zocht haar grenzen op, ging over haar grenzen heen en leerde naar haar lichaam luisteren. Ze had veel steun aan haar vriend, die ook veel taken op zich nam. Maar desondanks weet Loki feilloos dat hij Lisa’s maatje is. Hij vertoeft graag in haar nabijheid en houdt haar altijd in de gaten. Wanneer Lisa verdrietig is of een paniekaanval heeft, biedt Loki diepe druk. Ook apporteert hij haar medicijntasje.

Op straat
Op straat is een heel groot ding voor Lisa, omdat zij een aantal jaar geleden een ongeluk heeft gehad. Daardoor voelt buiten heel onveilig en is het zo fijn dat Loki haar steun en toeverlaat is op straat. Wanneer Lisa vanwege een trigger een herbeleving heeft, dan springt Loki ongevraagd tegen haar op om haar daarmee weer terug in het hier en nu te krijgen.

Taken
Daarnaast raapt Loki ook voorwerpen voor Lisa op die zij laat vallen, durft zij samen met Loki zelfstandig naar de winkel en met het OV te reizen. Wanneer Lisa een nachtmerrie heeft, dan is Loki er om haar weer rustig te krijgen. En daarnaast is hij haar allerbeste vriendje en knuffelmaatje.

De toekomst
Lisa en Loki zijn een twee-eenheid en dat is geweldig om te zien. Instructeur Ineke vertelt: “Ik heb ontzettend genoten van de trainingen met dit mooie team, van de vorderingen die zij maakten en van de openheid van Lisa. Hun band is ijzersterk en deze is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect.”

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen