Ervaringsverhaal: Sanne en Elfi

21-03-2024

Toen instructeur Anoesjka Sanne voor het eerst ontmoette, was ze een kwetsbare jongedame. Maar de komst van hond Elfi kleurde haar leven en gaf de dagen een andere invulling. Het zorgen voor een pup was pittig, maar bracht ook rust.

Sanne kijkt goed naar de behoeften van Elfi, waardoor de verbinding tussen hen snel sterk werd. Het was voor Sanne erg moeilijk om naar drukkere plekken te gaan, maar ging dit doen voor Elfi. Zij moest hier tenslotte aan kunnen wennen. Ze namen de tijd om samen de omgeving te verkennen en daarmee maakte ze ook haar eigen wereld groter.

Rust
Sanne was gewend om veel te bewegen, maar werd door Elfi uitgedaagd ook rust te pakken. Tijdens wandelingen lag het tempo een stuk lager, omdat Elfi vaak lang bleef snuffelen. Al snel bleek Elfi juist stil te staan als Sanne uit contact begon te raken. Hierdoor kwam Sanne weer in het hier en nu, kreeg meer overzicht en kon de situatie weer overzien.

Terugval
Tijdens het traject zijn Sanne en Elfi verhuisd naar een ander dorp. Dit zorgde voor veel stress, omdat het tijd kostte om te wennen aan de nieuwe, vreemde mensen. Hierdoor kreeg Sanne een grote terugval. Toch is ze ervoor blijven gaan en het lukt haar steeds beter om samen met Elfi verschillende dingen zelfstandig op te pakken. Ze gaan samen naar de winkel, naar een arts of het ziekenhuis en Elfi is daarbij een grote steun. Bij thuiskomst is Elfi er dan ook: door diepe druk te geven, kan de opgelopen spanning bij Sanne weer wat afnemen.

Vlot
Dankzij Elfi lijkt Sanne een vlot te hebben en niet meer stuurloos rond te dobberen. Door het vertrouwen dat Elfi aan Sanne geeft, heeft ze ervaren wat het is om op iemand te kunnen vertrouwen. Sanne heeft een fijn sociaal netwerk om zich heen kunnen bouwen met mensen die zij vertrouwt. Elfi is er altijd, oordeelt niet, zorgt voor een dagritme en zorgt dat Sanne ook op dagen dat het iets minder gaat, toch buiten komt.

We zijn ontzettend trots op wat Sanne samen met Elfi heeft bereikt.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen