Twee partijen assistentiehonden slaan handen ineen

24-02-2017

‘Veel meer mensen met beperkingen moeten een assistentiehond kunnen krijgen. De hulp die een assistentiehond biedt vergroot de zelfredzaamheid en verhoogt de levensvreugde van zijn baasje. Er is een groot tekort aan deze honden.'

'Wij zijn onlangs een partnerschap gestart met de organisatie Bultersmekke Assistancedogs. Juist voor mensen die een assistentiehond dringend nodig hebben.’ Aldus Philip Korff de Gidts, voorzitter van de Stichting De Hond Kan De Was Doen. De Stichting werft gelden voor de bekostiging van de opleiding van assistentiehonden. Dat is hard nodig. Slechts weinig mensen krijgen daarvoor een vergoeding van zorgverzekeraar of gemeente. Naar schatting maakt maar liefst 90% van de mensen die een assistentiehond willen, geen kans op een vergoeding. De Hond Kan de Was Doen maakte de afgelopen jaren de opleiding van tientallen assistentiehonden financieel mogelijk. De stichting werkt daartoe met een beperkt aantal hulphondenorganisaties samen.

Geld effectief besteden
Korff de Gidts: ‘Het is natuurlijk belangrijk veel middelen bijeen te brengen. Maar net zo belangrijk is het om de toevertrouwde middelen effectief te besteden. Wij hebben in Bultersmekke Assistancedogs een partij gevonden die de opleiding van assistentiehonden hoogwaardig en relatief goedkoop verzorgt door de trainingen bij de deelnemers thuis te geven. Dat is niet alleen kostenefficiënt, deze manier gaat ook nog eens uit van de kracht van mensen zelf. Daarom heeft onze stichting besloten om een nauwe samenwerking met Bultersmekke aan te gaan.

In een reactie op dit besluit zegt Erika Bulters, mede-oprichter van Bultersmekke Assistancedogs: ‘Wij zijn bijzonder verheugd dat De Hond Kan De Was Doen zich zo duidelijk in onze werkwijze herkent. En die herkenning is wederzijds. Het helpt enorm om mensen een financiële steun in de rug te geven. Dat kan net het duwtje zijn voor mensen die vaak sociaal in een isolement verkeren. Wij verwachten dat deze samenwerking veel  extra assistentiehonden zal opleveren’.

PTSS en kinderen
De twee partijen pakken de komende tijd gezamenlijk een aantal projecten aan, waaronder een speciale actie voor mensen met PTSS (post traumatische stress syndroom). Assistentiehonden zorgen ervoor dat angsten sterk verminderen en dat medicijngebruik en ziekenhuisopnames belangrijk worden teruggebracht. Een ander project betreft assistentiehonden voor kinderen met uiteenlopende beperkingen.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen