Veel belangstelling voor opleiding Instructeur Teamcoaching

28-10-2017

Tientallen belangstellenden waren vrijdag 27 oktober bij Bultersmekke Assistancedogs te gast voor de informatiedag Instructeur Teamcoaching. Bultersmekke is dit jaar een opleiding voor nieuwe instructeurs gestart.

In februari begint al weer een nieuwe groep studenten. Het aantal instructeurs zal daarmee gaan verdubbelen. Dat is nodig om aan de sterk stijgende vraag te kunnen voldoen.

Belangstellenden werden geïnformeerd over de werkwijze en methode van Bultersmekke Assistancedogs. Wat komt erbij kijken om mensen met fysieke en/of psychische beperkingen te begeleiden in het opleiden van hun eigen hond tot gecertificeerde assistentiehond? Wat zijn de vooropleidingseisen en hoe ziet de opleiding eruit? En ook: hoeveel teams kun je per jaar in de toekomst gaan opleiden?

Op interactieve wijze vertelden Joop Mekke, Erika Bulters en Miriam Beckers wat de methode bijzonder en succesvol maakt. Erika en Joop, beiden afkomstig uit de wereld van de assistentiehonden, startten negen jaar geleden met z'n tweeën een eigen organisatie omdat zij ervan overtuigd waren dat thuistraining van de eigen hond in een grote behoefte zou voorzien. Inmiddels telt Bultersmekke dertien instructeurs. Miriam, nauw betrokken bij de opleiding, ging in op de achtergronden van de negen maanden durende opleiding. Daarbij aangevuld door Anoesjka Dinnessen die als deelnemer aan de huidige opleiding vertelde hoe zij de studie ervaart en hoe het is om met je eigen hond tijdens de opleiding aan het werk te zijn. 

De nieuwe lichting studenten start in februari. Dat betekent dat zij begin 2019 als instructeur aan de slag kunnen.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen