Record aantal mensen start programma teamcoaching

01-02-2018

In 2017 zijn 49 mensen gestart met het programma Teamcoaching. Niet eerder heeft BMA zoveel nieuwe cursisten in een jaar kunnen verwelkomen. 'Wij zijn enorm verheugd dat steeds meer mensen met beperkingen hun eigen hond tot assistentiehond kunnen gaan opleiden', zegt Erika Bulters.

Tien jaar geleden zijn Erika en Joop Mekke met veel ambitie gestart. Deze groei past goed bij ons motto ‘samen het mogelijke mogelijk maken’.

De groei in het aantal nieuwe cursisten is een gevolg van een aantal ontwikkelingen. Het teamcoachingsprogramma krijgt steeds meer bekendheid onder mensen met beperkingen. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan de cursisten die het verhaal van zelf je assistentiehond opleiden met enthousiasme vertellen. De ambassadeurs van Bultersmekke Assistancedogs die allen ook cursist zijn, zorgen daarnaast voor bijdragen in verschillende media.

Ondersteuning en eigen regie
Een andere belangrijke factor is dat de stichting Bultersmekke Assistancedogs haar focus heeft verlegd. De Stichting ondersteunt actief mensen in het zelf verwerven van vergoedingen. Vooral mensen die niet in aanmerking komen voor een vergoeding door de zorgverzekeraar. Daarnaast heeft de Stichting een programma opgezet waarmee cursisten zelf donateurs en sponsoren kunnen werven, het programma fundcoaching.

Erika Bulters: “Wij rekenen erop dat ook dit jaar veel nieuwe cursisten bij ons gaan starten. Naast meer cursisten neemt ook het aantal instructeurs toe. De Bultersmekkefamilie begint een behoorlijke omvang te krijgen. Daar zijn Joop en ik hartstikke trots op. Het is mooi om te zien dat mensen met hun assistentiehond meer regie over hun leven krijgen. Wij genieten daar met elkaar elke dag van.”

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen