Heerlijke zonnige BMA-dag op de Boerderij in Baarn

17-09-2019

Zo'n 120 mensen waren zondag 15 september van de partij samen met circa 50 assistentiehonden. Een happening. Georganiseerd door Hennie Menko en Yvonne Mol, respectievelijk cursist en partner van een cursist van Bultersmekke Assistancedogs. Lees verder voor een impressie van Yvonne en Hennie. 

Wát een mooie dag was het afgelopen zondag 15 september, de 'Bultersmekke op de Boerderij-dag'. We werden hartelijk welkom geheten op Hoeve Ravenstein in Baarn. Namens BMA werd er een welkomstdrankje aangeboden wat erg werd gewaardeerd. Ook de door Kruying Diervoeding gesponsorde hondensnacks vielen goed in de smaak.

Na het openingswoord door Yvonne en Hennie voor de bijna 120 aanwezigen heetten Erika Bulters en Patrice Hijsterborg de mensen van Signaalhond Nederland in het bijzonder welkom, die vanaf 1 januari jl. zijn overgegaan naar BMA. Patrice, voorzitter van Stichting BMA, dankte het bestuur van Signaalhond voor de mooie gift van € 13.200,- aan de Stichting. Met de gift kan de Stichting activiteiten ondersteunen die de inzet van assistentiehonden bevorderen voor mensen met auditieve beperkingen. De Stichting ontving nog een aantal andere giften, waaronder die van Doppenactie Noord-Holland. Onder bezielende leiding van Yvonne van den Brink was een mooi bedrag opgehaald tijdens de Internationale Airline Roadrace in Amstelveen bij het hoofdkantoor van de KLM een week eerder.

Rennen en een zwart voetje halen
Na deze officiële opening was er tijd voor ontmoeten, verbinden én voor plezier. Voor sommigen was het een reünie: eerder naar een BMA-feestje geweest, daar andere cursisten ontmoet waar contacten zijn gelegd en mooie vriendschappen zijn ontstaan. Veel cursisten zaten gezellig bij elkaar. Om de Hoeve was er voldoende ruimte om de rust op te zoeken en voor sommigen was dat de fijnste plek om te zijn. De honden konden in het park van Kasteel Groeneveld naar hartenlust rennen en een zwart voetje halen. Het water in de sloten stond zó laag dat de honden die er in doken niet zonder zwarte pootjes weer aan land kwamen: een genot om te zien!

Overwinning
Voor sommige cursisten was het een spannende dag, onzekerheid of angst speelde een rol. Maar door te komen hebben zij écht een overwinning op zichzelf gemaakt door te ervaren dat het óók goed kan gaan. Helaas werd de feestdag voor twee cursisten teveel. De assistentiehond van een andere cursist bood steun aan één van hen door haar pootje op een been te leggen terwijl de eigen hond van de cursist haar werk goed deed. Zo bijzonder om te zien…..

bma dag mensen 3 10 procent

bma dag e p en y 10 procent 2

bma dag mensen 4 10 procent

bma dag mensen 5 10 procent

 

bma dag mensen1 10 procent

Dank 

organisatie team 2 002Onze oprechte dank gaat uit naar de vrijwilligers die veel werk hebben verzet. Ook veel dank aan de familie Tupker van Hoeve Ravenstein die samen met onze vrijwilligers en alle andere aanwezigen deze dag tot een succes hebben gemaakt. 
Na 'Bultersmekke at sea' gaat 'Bultersmekke op de Boerderij' de boeken in als een prachtige, zonnige feestdag. Eigenlijk hopen we op een voortzetting van deze traditie ergens anders in het land, aan wie kunnen wij het stokje overdragen???

Heel graag tot ziens, Yvonne Mol & Hennie Menko

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen