Onderzoek epilepsie honden van start. Volg de vlog van Dannah en Lobke

19-09-2019

Het onderzoek van de Erasmus Universiteit naar de effectiviteit en kosten van epilepsie assistentiehonden is onlangs daadwerkelijk van start gegaan. Vanuit Bultersmekke Assistancedogs doen 12 deelnemers mee. Een van die deelnemers is Dannah Vis samen met Lobke, haar assistentiehond in opleiding.

Het onderzoek naar epilepsie assistentiehonden, EPISODE genaamd, wordt uitgevoerd door de Rotterdamse Erasmus Universiteit met medewerking van ZonMw. Dat is een zorgorganisatie die werkt in opdracht van het Ministerie van VWS. EPISODE onderzoekt de effectiviteit en de kosten van assistentiehonden voor mensen met chronische epilepsie.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen via Hulphond Nederland of Bultersmekke Assistancedogs een eigen assistentiehond. Het onderzoek duurt voor iedere deelnemer ongeveer 3 jaar. Het wordt een echt belangrijk onderzoek omdat met de studie meer zicht komt op hoe assistentiehonden werken voor mensen met epilepsie. Dat is ook belangrijk met oog op toekomstige bekostiging van epilepsie assistentiehonden.

Vlogs
Je kunt haar volgen via haar vlog. Kijk hier alvast haar eerste twee volgs:

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen