Assistentiehond mee in het vliegtuig? Transavia geeft duidelijkheid

27-09-2019

Onlangs was het behoorlijk groot in het nieuws. Twee mensen met assistentiehonden werden geweigerd door Transavia. Er zou sprake zijn van gewijzigd beleid. Voortaan zouden alleen nog maar blindengeleidehonden een plaatsje krijgen in de cabine.

Twee ambassadeurs van Bultersmekke Assistancedogs (BMA), Natasja Koeckhoven en Hennie Menko, deden navraag bij Transavia. En wat blijkt? Transavia neemt wel degelijk assistentiehonden mee in de cabine zolang de honden maar gecertificeerd zijn door de ADI of IGDF, de twee grote internationale organisaties voor assistentiehonden en blindengeleidehonden. BMA is geaccrediteerd door de ADI, Assistance Dogs International.

Diverse luchtvaartmaatschappijen zijn geconfronteerd geweest met incidenten met honden in de cabine. Reden dat Transavia voortaan strenger controleert. Het beleid staat heel duidelijk op de site van de vliegmaatschappij. Het is wel zaak om de assistentiehond van te voren volgens de regels aan te melden.

KLM
Dit laatste geldt ook voor KLM. Ook bij deze luchtvaartmaatschappij is aanmelding vooraf noodzakelijk. KLM weigert net als Transavia bovendien honden die niet zijn gecertificeerd door ADI of IGDF. Maar assistentiehonden die wel via ADI en IGDF zijn gecertificeerd krijgen in beginsel toegang tot de cabine.

Vliegen met je assistentiehond is dus zeker mogelijk, maar vraagt wel de nodige voorbereiding. Per luchtvaartmaatschappij en land van bestemming kunnen de regels verschillen.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen