Indrukwekkend werkbezoek kamerlid Van den Bosch PTSS-honden veteranen

15-10-2019

‘Indrukwekkend’ noemde Albert van den Bosch, Tweede Kamerlid voor de VVD, zijn werkbezoek aan Bultersmekke Assistancedogs gisteren in Kerkwijk. Hij ontmoette onder anderen een drietal veteranen met een PTSS-assistentiehond.

Het kamerlid wil dat Defensie in de toekomst ook de assistentiehonden vergoedt die veteranen met PTSS zèlf onder begeleiding opleiden. Hij gaat de ministers van Defensie en Volksgezondheid daar Kamervragen over stellen.

Albert van den Bosch toonde zich enthousiast over de mogelijkheden die BMA biedt om naast KNGF en Hulphond Nederland veteranen met PTSS te helpen aan een assistentiehond. Hij vindt dat veteranen zelf een keuze moeten kunnen maken. Dat kan nu helaas nog niet. Defensie werkt alleen samen met KNGF en Hulphond Nederland. Bovendien is de wachtlijst voor PTSS-assistentiehonden voor veteranen momenteel lang.

Kamervragen
De VVD’er wil van de ministers onder meer weten hoe het staat met het onderzoek naar PTSS-assistentiehonden voor veteranen. De minister van Volksgezondheid liet de Kamer eerder weten dat het onderzoek eind 2017 zou verschijnen. Dat is tot op heden nog niet gebeurd. Hij vindt dat het onderzoek snel op tafel moet komen zodat kan worden besloten het aantal opleiders uit te breiden. Zeker ook met opleiders die veteranen in staat stellen zelf hun assistentiehond op te leiden. Albert van den Bosch: ‘Deze vorm is indrukwekkend en effectief. Uiteindelijk gaat het er om dat veteranen met PTSS de zorg en steun krijgen die ze verdienen. Daar kan een assistentiehond een wezenlijk onderdeel in vormen’.

Tijdens het werkbezoek vertelden veteranen het kamerlid dat zij bewust hebben gekozen voor een PTSS-assistentiehond die zij onder begeleiding van BMA zelf konden opleiden. Vanaf het begin ontwikkel je een sterke band met je assistentiehond en kan je gaan werken met het ras dat het beste bij je past. Bovendien wordt de hond helemaal gericht op jouw zorgvraag, beargumenteerden de veteranen hun keuze voor zelf opleiden.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen