Ode aan alle assistentiehonden

04-05-2021

Kleinkunstduo Carlie Spruijt en Eva Opperman schreven een lied over assistentiehond Butler. Butler is de steun en toeverlaat van Anita en opgeleid onder begeleiding van BMA. Anita is één van de drijvende krachten achter stichting De Hond Kan De Was Doen.

Hoe kun je de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen met een beperking vergroten en ervoor zorgen dat ze niet voor heel veel dingen afhankelijk zijn van anderen? Assistentiehonden kunnen een hele belangrijke rol spelen. ‘Bij alles wat zo simpel lijkt, help ik een pootje mee,’ zingen Spruijt en Opperman daarom in hun lied.

De Hond Kan De Was Doen
Spruijt en Opperman schreven hun Ode aan assistentiehonden nadat zij in contact waren gekomen met Anita en Butler. Anita werkt samen met enthousiaste vrijwilligers voor de stichting De Hond Kan De Was Doen. De stichting financiert jaarlijks de opleiding van een aantal assistentiehonden als eigen middelen niet toereikend zijn of als instanties als de gemeente of de zorgverzekeraar geen middelen ter beschikking stellen. BMA en De Hond Kan De Was Doen werken samen als partners.

Het duo heeft aangeboden een optreden voor de stichting De Hond Kan De Was Doen te willen inpassen in hun programma. Philip Korff de Gidts, voorzitter van de stichting: ‘We hopen op zoveel mogelijk aandacht: voor assistentiehond Butler, voor de activiteiten van onze stichting, maar natuurlijk vooral voor al die mensen die afhankelijk zijn van hun assistentiehond. Zij mogen – zeker in deze periode – best eens in het zonnetje staan!’

 

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen