Campagne 'Een hulphond is welkom'

05-10-2021

Een assistentiehond geeft mensen met een beperking meer bewegingsvrijheid. Er samen op uit gaan hoort daar natuurlijk bij. Maar in de praktijk blijkt dat mensen met een assistentiehond daarbij regelmatig de nodige belemmeringen ondervinden.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen met een assistentiehond, vanwege de hond, met regelmaat voor een dichte deur staat.

De weigering van een assistentiehond komt onder andere voor bij eet- en drinkgelegenheden (31%), winkels (24%) en medische voorzieningen (19%). Een assistentiehond weigeren in een openbare gelegenheid is bij wet verboden, en toch gebeurt het.

Om dit te veranderen start vandaag de campagne “Een hulphond is welkom”.

Wij weten dat assistentiehonden in principe welkom zijn en dat is een heel positief uitgangspunt. Toch gaat het in praktijk regelmatig mis door misverstanden en gebrek aan informatie. O.a. winkelpersoneel, receptionisten en beveiligers weten niet altijd hoe zij een officiële assistentiehond kunnen herkennen. Ook bij onze cursisten met een niet-zichtbare beperking ontstaat verwarring. Personeel kan niet direct inschatten wat er met hen aan de hand is. Tot slot wordt ook hygiëne genoemd als reden om mensen met een assistentiehond te weigeren.

Alle informatie hierover is helder op een rijtje gezet. Daarmee hopen we alle misverstanden voorgoed uit de wereld te helpen, zodat mensen met een assistentiehond nooit meer voor een dichte deur komen te staan.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen