Assistentiehonden van BMA krijgen nieuwe dekjes en bandana's

14-01-2021

De herkenbaarheid verbeteren is het doel van de nieuwe dekjes en bandana's die BMA introduceert voor haar assistentiehonden. Samen met opleidingsscholen in België is gekozen voor eenduidige dekjes en bandana's.

Dit komt in plaats van alle verschillende hesjes die nu door BMA-cursisten worden gebruikt. Deze verandering verhoogt in belangrijke mate de herkenbaarheid en heeft vele andere voordelen.

Het nieuwe materiaal heeft, naast de verhoogde herkenbaarheid ook nog een aantal andere belangrijke kenmerken. Het is licht van gewicht en daardoor makkelijk mee te nemen. Heel belangrijk, het is brandwerend. Het mag vuil worden want het is makkelijk wasbaar en het droogt snel. Het is gemaakt van duurzaam materiaal waardoor het lang meegaat. En tenslotte, mede dankzij het logo van Assistance Dog International, is het wereldwijd herkenbaar.

Samen met Belgische opleidingsscholen zijn de dekjes en bandana's ontworpen. Omwille van de herkenbaarheid in beide landen, maar ook om elkaars expertise te bundelen. Deze samenwerking is tot stand gekomen met de volgende Belgische opleidingsscholen: Dyadis, Hachiko, BCG en Osmose.

Erika Bulters, die nauw bij het ontwerp betrokken was, zegt in een bericht aan cursisten van BMA: ‘met de introductie van het eenduidige dekje en de bandana zetten we een belangrijke stap in de toegankelijkheid van assistentiehonden.’ Volgens haar is dat helaas nog steeds wel eens een issue. ‘Met zijn allen zorgen we ervoor dat assistentiehonden beter herkend worden. Dat is een opgave voor ons allemaal.’

De komende tijd krijgen alle 450 BMA-cursisten de materialen aangeleverd voor hun assistentiehonden.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen