Assistentiehonden voor veteranen: Hulp voor Helden en BMA slaan handen ineen

07-02-2022

Stichting Hulp voor Helden gaat veteranen met PTSS financieel ondersteunen om zelf de eigen hond op te leiden tot een internationaal gecertificeerde assistentiehond. Daarvoor is de stichting een samenwerking aangegaan met BMA.

Komend jaar wil de stichting drie veteranen deze mogelijkheid bieden. Afhankelijk van het verloop van de samenwerking volgen meer veteranen in de komende jaren. Dit naast de al langer bestaande samenwerking van de stichting met Hulphond Nederland die eveneens assistentiehonden opleidt voor veteranen.

Meer aandacht voor zelf opleiden
BMA is een door Assistance Dogs International (ADI) geaccrediteerde opleider van assistentiehonden in Nederland en Vlaanderen. Het programma voorziet erin dat mensen met fysieke en/of psychische problematiek zelf hun assistentiehond opleiden. Grofweg zijn er twee methoden waarmee assistentiehonden worden opgeleid. Volgens de meest bekende methode wordt de hond vrijwel geheel opgeleid door instructeurs van een organisatie. KNGF en Hulphond Nederland verzorgen deze opleidingen. De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor het opleiden van de assistentiehond in de thuissituatie door de zorgvrager zelf onder intensieve begeleiding van professionals. Niet iedere zorgvrager kan dat. Maar als de zorgvrager daartoe in staat is, neemt de kans op hogere effectiviteit van de assistentiehond toe.

Al 150 jaar ondersteuning
Hulp voor Helden zet zich al bijna 150 jaar in voor het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Daarbij vragen zij aandacht, erkenning en waardering voor alle mannen en vrouwen die zich dagelijks inzetten voor onze gemeenschappelijke vrijheid, vrede en veiligheid. Zo ook voor veteranen die tijdens hun militaire loopbaan of uitzending, PTSS hebben opgelopen. Voor de realisatie van hun projecten is Hulp voor Helden afhankelijk van donaties.

Aanmelding
Geïnteresseerden voor het programma kunnen contact opnemen met BMA via info@bultersmekke.nl

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het werk van Stichting Hulp voor Helden op hun website. 

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen