Doppeninzamelaar Theo van den Broek koninklijk onderscheiden

26-04-2022

Je kon erop wachten. Eens zou Theo van den Broek onderscheiden worden voor zijn tomeloze inzet voor de Nationale Doppenactie van Stichting Bultersmekke Assistancedogs. En daarmee voor de opleiding van assistentiehonden.

Op 26 april sprak de waarnemend burgemeester van Wijchen de alom bekende woorden 'Het heeft de koning behaagd..' en benoemde Theo tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Theo is sinds 2013 actief bij Stichting Bultersmekke Assistancedogs. Theo slaagt er elk jaar in samen met zijn vrijwilligers om meer doppen in te zamelen. In 2021 maar liefst 25.170 kilo plastic doppen. Allemaal voor de opleiding van assistentiehonden. Mede dankzij Theo en zijn vrijwilligers zijn al tientallen mensen, die vanwege hun fysieke of psychische beperking niet goed kunnen meedoen in de maatschappij, zelfredzamer geworden door hun assistentiehond.

Hart van Nederland
Niet alleen waarnemend burgemeester Marijke van Beek verraste Theo. Er stond een cameraploeg van Hart van Nederland op de stoep. Met als gevolg een prachtig item in dit SBS6-journaal. Ook het dagblad De Gelderlander berichtte dezelfde dag over het meer dan verdiende lintje. Vorig jaar ontving BMA-ambassadeur Natasja Koeckhoven ook een koninklijke onderscheiding. In 2018 viel BMA-ambassadeur Helma Verhoeven-Jacobs deze eer te beurt.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen