Helma Verhoeven nieuwe ere-ambassadeur

09-12-2022

Op 8 december was er een bijzonder en emotioneel moment aangebroken. Helma Verhoeven nam afscheid als ambassadeur van BMA. Samen met haar assistentiehond Banios vormde ze in 2009 een van de eerste teams die zijn gestart bij Bultersmekke.

Sindsdien heeft Helma zich met hart en ziel ingezet om de toegankelijkheid voor de assistentiehonden in Nederland te verbeteren.

Hellumstocht
In 2013 liep Helma haar Hellumstocht van 250 kilometer naar Den Haag, om daar een petitie aan te bieden. Hiermee zette ze de aandacht voor het wettelijk regelen van de toegankelijkheid voor assistentiehonden op de politiek agenda. In mei 2018 organiseerde zij samen met haar echtgenoot Eddy een grootse estafette wandeltocht door twaalf provincies waaraan meer dan 200 mensen deelnamen, talloze cursisten en hun assistentiehond, familieleden en vrienden. Een tocht die overal aandacht vroeg voor de toegankelijkheid van assistentiehonden. Overal waar de tocht kwam werden 'welkom'-stickers geplakt op plaatsen waar het wettelijke recht op toegang voor assistentiehonden werd geëerbiedigd. Ook deze waanzinnige tocht werd beloond met veel media-aandacht en een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers.

Ervaringsdeskundige
Helma gaf talloze lezingen, interviews, spreekbeurten voor jong en oud en was veelal actief op beurzen en evenementen om het teamcoachingprogramma van BMA uit te leggen. Dit alles met als doel dat meer mensen met een assistentiehond een zelfstandiger leven kunnen gaan leiden. Ook heeft Helma als ervaringsdeskundige bijgedragen aan het onderzoeksproject EPISODE, wat opgezet is door de rijksoverheid en wordt uitgevoerd door de Erasmus Universiteit. Dit is een onderzoeksproject naar de kosten en effecten van assistentiehonden bij mensen met moeilijk behandelbare epilepsie. 

Vrijheid terug
Helma’s doel is dat iedereen kan participeren in onze maatschappij. Met haar eerste assistentiehond kreeg ze haar vrijheid terug en dat gunt ze iedereen met een beperking. ‘Samen het mogelijke mogelijk maken!’ en ‘Droom niet over je leven maar leef je dromen!’, blijven ongetwijfeld haar motto’s. Samen met haar huidige hond, de Pyreneese herdershond Tjarro, en haar gezin gaat Helma nu genieten van reizen en samen zijn. BMA is Helma enorm dankbaar voor haar inzet en haar bijdrage. Wij wensen haar heel veel geluk en mooie momenten toe!

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen