Hiermee geeft de Politie uitwerking aan het voornemen om collega's die in dienstverband PTSS hebben opgelopen, begeleiding door een assistentiehond aan te bieden. Eind vorig jaar startte al het aanvraagproces. Klik daarvoor hier.
Ingrid Halewijn, diensthoofd HRM van de Politie toonde zich verheugd. Halewijn: 'Het kunnen inzetten van een assistentiehond bij (oud-)collega´s met PTSS is een belangrijke stap in de ondersteuning van deze collega’s. Natuurlijk zijn er wachtlijsten en is het onmogelijk iedereen op korte termijn te voorzien van een hond, maar het begin is er!´ De site waarop politiemensen zich kunnen melden, is een groot succes. Tientallen mensen hebben zich inmiddels gemeld.
Belangrijke stap
Erika Bulters, directeur van Bultersmekke Assistancedogs, was bij de tekensessie aanwezig samen met cursist en politieman Rick Wouters met zijn assistentiehond Sjeff. Namens BMA ondertekende zij de overeenkomst waarin BMA de mogelijkheid biedt om 10 tot 20 teams dit jaar te laten starten met het programma teamcoaching assistentiehond.
Bulters noemde deze ontwikkeling 'een belangrijke stap voor politiemensen met PTSS en ook voor de maatschappelijke acceptatie van het werken met assistentiehonden. De Politie heeft dit zorgvuldig aangepakt. Onder meer door onderzoek mogelijk te maken naar de inzet van assistentiehonden. De Radboud Universiteit leverde samen met de Politieacademie vorig jaar het wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van assistentiehonden voor mensen met PTSS. Echt een belangrijke stap. Dat verdient een groot compliment.'
Lees hier het bericht van de Politie over de ondertekening.
Klik hier voor het wetenschappelijk onderzoek.