Instructeurs komen samen op Instructeursdag

15-06-2023

Vier keer per jaar komen onze instructeurs samen tijdens de zogenoemde Instructeursdag. Zo ook gisteren. Ruim twintig instructeurs waren ondanks het warme weer aanwezig in het Dogcenter in Kerkwijk, om collega’s te ontmoeten en bijgepraat te worden over actuele ontwikkelingen binnen BMA.

Eén van hen is Marjolein Kok, die sinds vorig jaar als instructeur aan BMA is verbonden: “Vooral het delen van dillema’s door anderen, helpt mij om meer richting te krijgen in het oplossen van dingen waar ik zelf tegenaan loop met mijn cursisten.”

De dag werd geopend door directeur Erika Bulters, die een update gaf vanuit het Managementteam. Daarna volgden nog updates vanuit Team Deskundigheid en het Multidisciplinair Advies Team. Na een heerlijke lunch gingen de instructeurs met elkaar in gesprek over verschillende dilemma’s die ze tegenkomen in hun werk. Het centrale thema hierbij was: het welzijn van de hond. Zo werd gesproken over in hoeverre je een hond moet laten snuffelen tijdens het uitlaten? Of over hoe wenselijk het is om een assistentiehond mee te nemen naar bijvoorbeeld festivals en voetbalwedstrijden? Er ontstond een mooi gesprek, waarbij alle instructeurs voorbeelden gaven van hun ervaringen en hoe ze daarmee om zijn gegaan.

Elf trajecten
Instructeur Marjolein deed in Coronatijd vanuit interesse de opleiding tot Kynologisch Instructeur, maar werd daarbij verliefd op het vak. En dus zei ze haar loopbaan in het bedrijfsleven gedag en startte ze als hondentrainer bij een hondenschool en als instructeur bij BMA. “Op dit moment heb ik elf trajecten lopen en geniet ik echt van elk team van mens en hond dat ik begeleid. Het is prachtig om te zien hoeveel een assistentiehond kan doen voor mensen met psychische en/of lichamelijke problematiek.”

Vertrouwensband
Ze waardeert vooral het ontmoeten van andere instructeurs en het uitwisselen van tips rondom het ondernemerschap. Zelf start ze binnenkort met het aanbieden van WOOFCAMP in de Achterhoek, een soort bootcampen met je hond. “Het mooie is dat ook dit weer zo goed aansluit bij mijn werk als instructeur. Op een fijne en constructieve manier samenwerken met mens en hond, daar draait het om. Omdat elke combinatie van mens en hond anders is, levert ze echt maatwerk. “Door me te verdiepen in de persoonlijke situatie van een cursist, probeer ik een vertrouwensband te scheppen en het maximale uit de samenwerking te halen.”

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen