Mooie gesprekken op de markt

20-08-2023

Gisteren waren ambassadeur Natasja Koeckhoven en haar assistentiehond Anoki aanwezig op de Langedoikermarkt in Broek op Langedijk. Samen met doppenspaarster Yvonne Brink informeerde ze bezoekers en andere doppenspaarders over assistentiehonden in het algemeen en het werk van BMA in het bijzonder.

"Dankbaar dat ik met zoveel mensen kon kennismaken op de lokale markt, zodat zij ook kunnen zien waarvoor ze doppen inzamelen", aldus Natasja. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich bezig houden met de inzameling van de doppen. Van kinderen die zeer fanatiek inzamelen tot volwassenen en medewerkers van restaurants, verzorgingshuizen, buurthuizen, op zoveel plekken. Maar ook mensen die doppen sorteren of een andere taak hebben in het doppenproces.

Met de opbrengst van alle doppen die worden ingezameld, worden assistentiehonden opgeleid voor mensen die geen vergoeding krijgen van instanties. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar brachten de doppenspaarders weer een mooi bedrag bijeen. In totaal werd ruim 13.000 kg aan doppen ingeleverd bij recyclaars. Inmiddels is de totaalstand: 297.609 kg doppen, goed voor € 67.699,51 voor de opleiding van assistentiehonden.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen