Theo, de man van de doppen

29-08-2023

Theo van den Broek uit Wijchen is al tien jaar actief als doppenspaarder voor Bultersmekke. Het lijkt inmiddels wel op een bedrijf wat hij volledig vrijwillig runt.

Elke dag is Theo samen met zijn hulpkrachten druk bezig met het verwerken van de ingezamelde doppen. Doppenspaarders weten de weg naar de loods van Theo in Overasselt inmiddels goed te vinden.

"Dagelijks krijgen we doppen. Soms in een boterhamzakje, soms in grote vuilniszakken. Iedereen in de omgeving kent me inmiddels als 'de man van de doppen', maar er wordt ook aangeleverd vanuit België en Duitsland", aldus Theo.

Bigbags
Wie denkt dat de aangeleverde zakken doppen zo kunnen worden ingeleverd bij de afnemer, heeft het mis. Er komt veel meer bij kijken. In zijn loods staan twee grote tafels met gaten erin, met daaronder tonnen. Daar laten Theo en zijn hulpkrachten alle doppen door hun handen gaan. Om te kijken of het de juiste doppen zijn (sommige doppen leveren namelijk geen geld op) en om de doppen schoon te maken. Theo: "Op dit moment staan er 52 bigbags klaar om opgehaald te worden. Daar ontvangt Bultersmekke dan geld voor per kilo doppen en daarmee worden mensen geholpen die een assistentiehond nodig hebben maar het niet kunnen betalen. Geweldig vind ik dat!"

Hart en ziel
Tien jaar geleden werd Theo diep geraakt, toen ie zag hoeveel betekenis de assistentiehond voor zijn kennis Jan had. En Jan spaarde doppen. Toen werd Theo erdoor gegrepen en wilde hij ook helpen. Zelfs bij zijn huis in Wijchen staan twee kliko's, waar mensen doppen kunnen achterlaten. Dat mensen hem inmiddels herkennen als de man van de doppen, is niet verrassend. Want Theo is een doppenspaarder in hart en nieren. "Als ik de loods inloop en weer nieuwe zakken doppen zie staan, voel ik dankbaarheid. En blijdschap, dat we samen zoveel anderen kunnen helpen. Hoe mooi is dat!"

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen