Rechtsvorm BMA verandert

28-11-2023

Vijftien jaar geleden hadden Erika Bulters en Joop Mekke een idee: mensen die een assistentiehond nodig hebben de kans geven om hun eigen hond samen met een instructeur daartoe op te leiden. Bultersmekke Assistancedogs was geboren.

Als rechtsvorm werd voor Vennootschap onder firma (Vof) gekozen. Dit is de meest gebruikte vorm als twee of meer mensen samen een bedrijf starten.

Dankzij hun ongelofelijke passie en kunde heeft de organisatie de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Van enkele teams (cursist, hond en instructeur) per jaar in 2008 naar 126 nieuwe teams vorig jaar. BMA is momenteel verantwoordelijk voor circa 600 teams die zijn opgeleid of in opleiding zijn. Maar er is natuurlijk nog veel meer gebeurd. Van overeenkomsten met alle zorgverzekeraars, opleider van assistentiehonden voor de politie tot intensieve contacten met gemeenten voor bekostiging en een samenwerking met onder andere Stichting De Hond Kan De Was Doen en Stichting Hulp voor Helden. 

Deze groei van de organisatie brengt andere organisatorische en financiële verantwoordelijkheden met zich mee en vraagt daardoor om een andere rechtsvorm. Op advies van juristen is de rechtsvorm omgezet van Vennootschap onder firma (Vof) naar Besloten Vennootschap (BV). Met deze wijziging verandert er voor (aspirant)cursisten, instructeurs en andere mensen die met BMA werken niets.

Nog even ter verduidelijking: Stichting Bultersmekke Assistancedogs staat als organisatie los van de BV. Giften aan de stichting zijn dan ook geen giften aan de BV.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen